Ontwerpbestemmingsplan Hoofdwinkelcentrum met bijbehorend ontwerpexploitatieplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Huizen maken overeenkomstig art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 25 november 2011 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Hoofdwinkelcentrum met bijbehorend ontwerpexploitatieplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden voor eenieder ter inzage liggen.

Inhoud bestemmingsplan

Het nieuwe bestemmingsplan is vooral bedoeld om de realisatie van een aantal winkels, boven- en ondergrondse parkeerplaatsen en woonappartementen in het gebied rond de Keucheniusstraat mogelijk te maken. Dat houdt ook de realisatie in van een nieuwe winkelpassage in de Keucheniusstraat met een doorgang naar de Lindenlaan. Het nieuwe bestemmingsplan biedt ook ruimte voor uitbreiding van horecavestigingen o.a. aan de Kerkstraat. Het bestemmingsplan vervangt het verouderde bestemmingsplan Centrumgebied Dorp en omvat het gebied dat globaal begrensd wordt door Ceintuurbaan, Havenstraat, Langestraat, Meentweg en Tuinstraat.

Inhoud ontwerpexploitatieplan

Het bestemmingsplan Hoofdwinkelcentrum maakt bouwplannen mogelijk in de zin van artikel 6.2.1 van het Besluit ruimtelijke ordening. Aangezien de gemeente niet alle gronden in eigendom heeft en niet met al deze eigenaren een overeenkomst heeft gesloten, is de gemeente op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening verplicht om een exploitatieplan vast te stellen . Hiermee is het mogelijk om (eventueel dwingend) kosten te verhalen die samenhangen met de ontwikkeling van het nieuwe winkelgebied.

De afbakening en het bepalen van de grenzen van het exploitatiegebied zijn van groot belang aangezien het verhalen van de kosten gebaseerd is op het exploitatiegebied. Bij het afbakenen van de grenzen van het exploitatiegebied is er een relatie met het planologische besluit waaraan het gekoppeld is, in dit geval het bestemmingsplan. De begrenzing van het exploitatieplan mag de begrenzing van het bestemmingsplangebied niet te buiten gaan.

Het exploitatiegebied van het exploitatieplan heeft alleen betrekking op het deel van het bestemmingsplangebied waar nieuwe bouwtitels mogelijk worden gemaakt ten behoeve van het ontwikkelen van het hoofdwinkelcentrum. In dit specifieke geval volgt de grens van het exploitatiegebied de grens van de te realiseren ondergrondse parkeerkelder en, aan de westzijde van het plangebied, enkele bijbehorende gronden ten behoeve van de ontsluiting en bevoorrading alsmede een enkele commerciële functie. Het plangebied ligt in het historisch centrum van Huizen. Voor een nauwkeurige begrenzing van het exploitatiegebied en een toelichting daarop kan het exploitatieplan geraadpleegd worden.

Inhoud ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij voornemens zijn hogere grenswaarden vast te stellen op grond van artikel 100/100a Wet geluidhinder (reconstructies). Dit in verband met aanpassingen van wegen binnen het plangebied vooral met betrekking tot de Ceintuurbaan tussen Havenstraat en Tuinstraat. Dit betreft dan de aanleg van een rotonde op het kruispunt Ceintuurbaan/Naarderstraat/Havenstraat en de aanleg van een linksafstrook op de Ceintuurbaan voor het inrijden van het parkeerdek en de parkeergarages. Het besluit hogere grenswaarden heeft betrekking op 4 woningen in het plangebied waarvoor een waarde van ten hoogste 60 dB wordt vastgesteld.

Inzien bestemmingsplan, exploitatieplan en besluit hogere grenswaarden

Het ontwerpbestemmingsplan Hoofdwinkelcentrum, het ontwerpexploitatieplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen ter inzage op het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie). Dit klantcontactpunt is geopend op ma, di, do: 8.30–17.00 uur, wo: 07.30–19.30 uur en vr: 8.30–16.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerp exploitatieplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden zijn in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de gemeentelijke website www.huizen.nl. Door te klikken op Wonen, vervolgens op ‘Bestemmingsplannen’ en dan op ‘Bestemmingsplannen in procedure’, kunt u het ontwerpbestemmingsplan Hoofdwinkelcentrum, het ontwerpexploitatieplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden raadplegen.

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in elektronische vorm te raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0406.BPHWC2011-OW01

Het bestand van het ontwerp bestemmingsplan is langs elektronische weg te verkrijgen op

http://durp.huizen.nl:8080/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0406BPHWC2011-OW01#imro2008

Reageren

In de periode van 25 november 2011 tot en met 5 januari 2012 kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad, postbus 5, 1270 AA, Huizen over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan.

Indien u mondeling zienswijzen wenst kenbaar te maken, kunt u contact opnemen met het team Beleid van de afdeling Omgeving (tel nr. 035-5281510 bestemmingsplan) en (035-5281518 exploitatieplan).

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen over het ontwerp besluit hogere grenswaarden bij burgemeester en wethouders, Postbus 5, 1270 AA Huizen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze over het ontwerp besluit hogere grenswaarden kunt u ook contact opnemen met het team Beleid van de afdeling Omgeving (035-5281510).

Huizen, 24 november 2011

Naar boven