Ontwerpbestemmingsplan ‘Heerenveen-Tellepark’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken bekend dat met ingang van vrijdag 25 november 2011, gedurende 6 weken, voor iedereen het ontwerpbestemmingsplan ‘Heerenveen-Tellepark’ ter inzage ligt Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat wordt begrensd door de Europalaan, de Jan Mankeslaan, de Coehoorn van Scheltingaweg, de Meinesztraat en de Van Oenemastraat en voorziet in de bouw van twee appartementengebouwen en een blok grondgebonden woningen (in totaal circa 135 woningen).

De beide bestaande scholen in het plangebied worden bestemd als ‘maatschappelijk’. In het bestemmingsplan is ook een wijzigingsbevoegdheid opgenomen op grond waarvan burgemeester en wethouders het bestemmingsplan zo kunnen aanpassen dat er ter hoogte van de beide scholen in totaal 27 woningen gebouwd kunnen worden. In combinatie daarmee is het ook mogelijk om het stratenpatroon aan te passen. Ook voorziet het bestemmingsplan in de afsluiting van de Europalaan voor gemotoriseerd verkeer tussen de Jan Mankeslaan en de Gerritsmastraat.

Inzage van het bestemmingsplan

Het (digitale)ontwerpbestemmingsplan kan gedurende de hiervoor genoemde termijn worden ingezien op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om de stukken op te roepen via het invullen van de locatie en de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het planID-nummer NL.IMRO.0074.BPNHVTellepark-OW01;

Een papieren versie van het bestemmimgsplan kan op de volgende plaatsen worden ingezien:

  • bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen

  • in de Openbare bibliotheek, Burgemeester Kuperusplein 48 te Heerenveen.

Bij verschillen tussen de digitale versie en de papieren versie van het bestemmingsplan, is de digitale versie bepalend.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging kan iedereen zowel schriftelijk als mondeling bij de gemeenteraad een zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbestemmingsplan.

  • Schriftelijke zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Heerenveen, Postbus 15.000, 8440 GA HEERENVEEN. Een schriftelijke zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum en redenen van de zienswijze.

  • mondeling: om een mondelinge zienswijze kenbaar te maken, kan contact worden opgenomen met de heer S.A. Doelman, afdeling Visie en Beleid, tel. 0513-617767

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op een eventuele beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State nadat het bestemmingsplan is vastgesteld. Deze bepalingen gelden niet voor het ontwerpbestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders van Heerenveen.

Naar boven