Ontwerpbestemmingsplannen Agrarisch Buitengebied omgeving Koperensteeg 18 te Wekerom en Veldhoek 17 te Lunteren

U kunt de ontwerpbestemmingsplannen en de daarbij behorende stukken van donderdag 24 november 2011 tot en met woensdag 4 januari 2012 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen in Ede. Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen. Hier vindt u deze bekendmaking terug, en een directe link naar het plan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Beide plannen zijn gelegen in het agrarisch buitengebied van de gemeente Ede. In beide gevallen gaat het om functieverandering van een agrarische naar een niet-agrarische bedrijfsfunctie conform de regionale beleidsinvulling functieverandering.

Op het perceel Koperensteeg 18 te Wekerom zal een bouwbedrijf worden gevestigd. De oppervlakte van het huidige bedrijf beslaat 1.495 m2. De totale oppervlakte van het nieuwe bedrijf zal 665 m2 beslaan. Ter compensatie wordt er op het perceel 830 m2 aan voormalige agrarische bedrijfsbebouwing gesloopt. De bestaande bedrijfswoning op het perceel blijft gehandhaafd.

Op het perceel Veldhoek 17 te Lunteren zal een loonwerkbedrijf worden gevestigd. De oppervlakte van het huidige bedrijf beslaat 740 m2. De totale oppervlakte van het nieuwe bedrijf zal 370 m2 beslaan. Ter compensatie wordt er op het perceel eveneens 370 m2 aan voormalige agrarische bedrijfsbebouwing gesloopt. De bestaande bedrijfswoning op het perceel blijft gehandhaafd.

Zienswijze

Tijdens de inzageperiode kunt u een schriftelijke zienswijze over de plannen sturen aan de gemeenteraad, postbus 9024, 6710 HM Ede. Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u Geert Driebergen, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 680 803.

Ede, 23 november 2011

Naar boven