Besluit tot wijziging bestemming perceel aan de Elshoutweg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 15 november 2011 hebben besloten de bestemming van perceel Etten-Leur, sectie M, nummer 269 (gedeeltelijk) te wijzigen in een exclusieve natuurbestemming. Deze bestemmingswijziging is ten behoeve van de planologische verankering van het natuurcompensatieplan voor windpark Bollendonkseweg.

Het betreft hier een wijziging zoals bedoeld in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel V.2 onder 1 sub e van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’. In het besluit zijn ten opzichte van het ontwerpbesluit geen inhoudelijke wijzigingen aangebracht (alleen tekstueel geactualiseerd).

Het besluit met bijbehorende stukken (o.a. het natuurcompensatieplan voor windpark Bollendonkseweg en de verklaring van de provincie dat zal worden zorg gedragen voor een tijdige realisering van de natuurcompensatie) liggen gedurende de periode van 24 november 2011 tot en met 4 januari 2012 ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor aan de Roosendaalseweg 4 te Etten-Leur. De stukken zijn ook te raadplegen via www.etten-leur.nl bij Wonen & Leven → Ruimtelijke plannen → Wijziging bestemming perceel Elshoutweg.

Gedurende de periode van terinzageligging kan tegen bovengenoemd wijzigingsbesluit van burgemeester en wethouders beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019 te 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die bij burgemeester en wethouders een zienswijze over het ontwerpbesluit heeft ingediend alsmede die belanghebbende die aantoont redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot burgemeester en wethouders te wenden. Het wijzigingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij degene die beroep instelt binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan treedt het besluit tot wijziging van de bestemming van voornoemd perceel aan de Elshoutweg niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Etten-Leur, 23 november 2011

Naar boven