Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan ‘Dorpsweg 52a, Schellinkhout’

Op 24 oktober 2011 heeft de raad van de gemeente Drechterland op grond van hoofdstuk 3 Wet ruimtelijke ordening besloten tot het vaststellen van het bestemmingsplan ‘Dorpsweg 52a, Schellinkhout’ en de digitale versie daarvan ‘NL.IMRO.0498.BPDorpsweg52a-vg01’ met de bijbehorende regels en bijlagen.

Tevens heeft de raad de analoge versie van voorgenoemd bestemmingsplan vastgesteld.

Het ontwerp van dit bestemmingsplan heeft vanaf donderdag 21 juli 2011 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Hierop zijn geen zienswijzen ontvangen. Met het vaststellen van dit bestemmingsplan wordt het mogelijk gemaakt de bestaande stolp op het perceel Dorpsweg 52a in Schellinkhout te verplaatsen, te renoveren en in gebruik te nemen als niet-zelfstandige bedrijfswoning.

Ter inzage

De papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 24 november 2011 gedurende zes weken (tot en met 5 januari 2012) tijdens de kantooruren voor eenieder ter inzage bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis van Hoogkarspel. Ook kunt u de stukken inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende die:

  • Tijdig een zienswijze bij het bevoegd gezag naar voren heeft gebracht of;

  • aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze naar voren te brengen.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wro treedt het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn (op 6 januari 2012).

Totdat op het beroep is beslist, kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan.

Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit (bestemmingsplan) niet in werking voordat op dat verzoek is beslist (artikel 8.4 Wro).

Naar boven