Vaststelling bestemmingsplan buitengebied - ’t Haantje 67 (zorgboerderij)

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt, op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 8 november 2011 het bestemmingsplan buitengebied - ’t Haantje 67 (zorgboerderij) ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Het plan omvat de wijziging van de woonbestemming van het perceel ’t Haantje 67 naar een bestemming ‘Maatschappelijk - Zorgboerderij.

De activiteiten vinden plaats in de bestaande bebouwing en op het bijbehorende erf.

De zorgboerderij biedt een plek voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking of psychiatrische problemen.

Er zijn tegen het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijzen ingediend.

Ook heeft de gemeenteraad bij de vaststelling geen wijzigingen in het plan aangebracht.

Wanneer en waar kunt het bestemmingsplan inzien?

Het bestemmingsplan, met raadsbesluit en onderliggende stukken, kan worden ingezien van donderdag 24 november 2011 tot en met woensdag 4 januari 2012, tijdens de openingstijden van het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.coevorden.nl/terinzage

Beroep

Vanaf vrijdag 25 november 2011 kan gedurende een termijn van 6 weken, door belanghebbenden beroep tegen het vaststellingsbesluit worden ingesteld bij de Raad van State, t.a.v. de Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Aldus kan degene die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit mag worden uitgevoerd zolang niet in een nieuw besluit, of door de Raad van State, anders is beslist. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw bezwaar of beroep is, bij afzonderlijke brief een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak. De werking wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het is overigens verstandig om, voordat u beroep indient, informatie te vragen bij de afdeling Publieksservice, team Vergunningen. Daar kan men u precies vertellen hoe het betreffende besluit tot stand is gekomen en tevens informatie krijgen over het indienen van een beroepschrift en een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Coevorden, 23 november 2011

Het college van b en w voornoemd,

B.J. Bouwmeester,

Burgemeester.

M.N.J. Broers,

Secretaris.

Naar boven