Besluit omtrent m.e.r-beoordelingsplicht gemeente Lingewaard

Artikel 7.17, lid 1 van de Wet milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Lingewaard maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4a, Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Initiatiefnemer Expo Holding B.V. heeft het college medegedeeld dat zij voornemens is om het Veilingterrein aan de Veilingweg 16 te Bemmel aan te wenden ten behoeve van de volgende activiteiten:

  • Een automarkt (wekelijkse verkoop, door geregistreerde handelaren, van maximaal 1.500 APK-gekeurde auto’s, 50 dinsdagen per jaar);

  • Evenementen (maximaal 45 evenementen op jaarbasis, maximaal 90 evenementdagen per jaar, gemiddeld aantal bezoekers 4.000 per dag, waarvan maximaal 10 dagen waarbij 8.000 bezoekers kunnen komen).

Deze activiteiten zijn onderworpen aan een milieueffectrapportage (m.e.r.) beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage en artikel 7.2 lid 4 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en Wethouders van Lingewaard hebben op 15 november 2011 besloten dat voor deze activiteiten géén milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag omgevingsvergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Naar de mening van Burgemeester en Wethouders van Lingewaard leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij worden ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen met ingang van donderdag 24 november gedurende een periode van 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum aan het Raadhuisplein 1 te Huissen. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klant Contact Centrum, telefoon (026) 326 01 11.

Op basis van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (13 juli 2000, nr. E03.97.1292) dient deze m.e.r.-beoordelingsbeslissing te worden aangemerkt als een beslissing inzake de procedure ter voorbereiding van een besluit. Een en ander betekent dat op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar of beroep van derden mogelijk is. Het onderhavige m.e.r.-beoordelingsbesluit kan wel in de vergunningprocedure in het kader van de Wabo aan de orde worden gesteld.

Naar boven