Ontwerpbestemmingsplan – ‘t Weusthag

De vigerende bestemmingsplannen in het plangebied ‘t Weusthag zijn grotendeels verouderd en onderling sterk verschillend. Het huidige gebruik van de percelen is grotendeels in strijd met de huidige bestemmingsplannen. Hierdoor zijn ongewenste ontwikkelingen moeilijk tegen te houden en gewenste toekomstige ontwikkelingen moeilijk realiseerbaar. Het plangebied Weusthag is gesitueerd aan de noordzijde van Hengelo. Het plangebied wordt begrensd door de Beneluxlaan, Vossenbelt, Roershoek, bedrijventerrein Timmersveld, Hengelose Es Noord en de Dijksweg. Het plangebied wordt doorsneden door de A1, waardoor het gebied in een noordelijk en zuidelijk deel uiteenvalt. Het bestemmingsplan is een conserverend plan. Dit houdt in dat de geldende bestemmingsplannen voor het plangebied worden geactualiseerd. Nieuwe ontwikkelingen worden niet meegenomen in het bestemmingsplan.

Inzien en zienswijzen

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken van 23 november 2011 t/m 3 januari 2012 op afspraak inzien bij de afdeling Vergunningen in het stadskantoor aan de Hazenweg 121 te Hengelo (074-2459647) en op http://www.hengelo.nl/?id=NL.IMRO.0164.BP0008-0201.

Tijdens de inzagetermijn kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met Mariska de Vries, telefoonnummer 074-2459373 of Antoine Mahler, telefoonnummer 074-2458884.

Naar boven