Ontwerpbestemmingsplan ‘Elderveld 2011’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

het ontwerpbestemmingsplan ‘Elderveld 2011’

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 24 november 2011 gedurende een termijn van 6 weken voor een ieder in te op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 24 november 2011 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storing voorbehouden).

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.763-0201.

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.763-0201.

Plangebied

Het plangebied ligt in het zuidwesten van Arnhem en beslaat de gehele wijk Elderveld. Het plangebied wordt (globaal) begrensd door de Drielsedijk aan de noordzijde, de spoorlijn Arnhem-Nijmegen aan de westzijde, de Burgemeester Matsersingel in het zuiden en in het oosten door de Batavierenweg.

Doel

De gemeente heeft de wettelijke taak om voor 2013 in haar hele gemeente geactualiseerde en digitale bestemmingsplannen te hebben. In dit kader is een bestemmingsplan opgesteld voor de wijk Elderveld.

Het bestemmingsplan legt in de basis de huidige planologische situatie vast. Hierbij worden de bestaande functies en bebouwing(smogelijkheden) overgenomen uit het de vigerende bestemmingsplan. Het bestemmingsplan maakt geen nieuwe ontwikkeling mogelijk

In 2008 is een landelijke standaard voor bestemmingsplannen ingevoerd. Hierdoor kan het voorkomen dat noodzakelijkerwijs toch aanpassingen of wijzigingen zijn doorgevoerd ten opzichte van de huidige plannen. Daarnaast zijn op sommige plekken vanwege hernieuwde inzichten (bijvoorbeeld naar aanleiding van ingediende bouwaanvragen) de bebouwingsmogelijkheden iets aangepast. Deze wijzigingen zijn in de toelichting van het bestemmingsplan opgenomen.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Informatie

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer M. Rijke, tel. nr.: 026-3774079 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Naar boven