Vastgesteld bestemmingsplan ‘Helweg 26’ te Milsbeek

De gemeenteraad van Gennep heeft bij besluit van 31 oktober 2011 het bestemmingsplan ‘Helweg 26’ op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening vastgesteld.

Het plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Helweg 26’ betreft een perceel gelegen op de hoek Langstraat-Helweg te Milsbeek.

Aanleiding en doel

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is een particulier verzoek tot realisatie van een woning op het genoemde perceel. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van deze woning planologisch mogelijk.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 24 november 2011 tot en met 4 januari 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage tijdens de openingstijden (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur) bij het Omgevingsloket van de gemeente Gennep aan het Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep. Voor inzage buiten openingstijden kan een afspraak gemaakt worden via telefoonnummer 0485-494141.

Daarnaast is het bestemmingsplan raadpleegbaar en beschikbaar op de volgende wijzen:

  • Op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer: NL.IMRO.0907.BP1001HEL26MIL-VA01

  • Op www.gennep.nl → snel naar > bestemmingsplannen → Helweg 26, Milsbeek. Daarnaast is op de gemeentelijke website een link naar de landelijke website opgenomen waardoor u direct bij het juiste plan terecht komt.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad, en

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen.

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven