Ontwerpbestemmingsplan ‘Verbreding parallelweg A4 Laageinde’

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Verbreding parallelweg A4 Laageinde’ gereed is. Dit plan voorziet in de aanleg van de parallelweg nabij ’t Laageinde’. In een eerder stadium heeft het voorontwerpbestemmingsplan ‘Rijksweg A4’ ter visie gelegen. Dit plan omvatte het tracégedeelte A4 Steenbergen (Tracébesluit) en de oostelijke parallelweg nabij Klutsdorp. Dit plan leverde vele reacties op. Naar aanleiding van een ingediend initiatiefvoorstel is een nieuw tracé voor de verkeerssituatie nabij Klutsdorp ontwikkeld, dat als beter wordt aangemerkt en minder ingrijpend is voor de omgeving. Het ontwerp voorziet in de planologische uitwerking van dit initiatiefvoorstel. Deze oplossing zorgt voor een betere doorstroming van het lokale verkeer en een betere bereikbaarheid van de kernen voor het openbaar vervoer en hulpdiensten.

Daarnaast is bij het ontwerp het tracégedeelte A4 Steenbergen buiten beschouwing gelaten. Dit zal in een later stadium – na de uitspraak over het Tracébesluit Rijksweg A4 gedeelte Steenbergen, door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State – planologisch geregeld worden.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 21 november 2011 gedurende zes weken tijdens kantooruren in de leeshoek van het stadskantoor. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk en/of mondeling zienswijzen inzake het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Indien u een mondelinge toelichting kenbaar wenst te maken, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats, tel. 0164-277555. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad, postadres 35, 4600 AA Bergen op Zoom.

Indien u mondelinge zienswijzen wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats, telefoon 0164-277555 danwel de heer B. Verdonschot, telefoon 0164-277491. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijzen kunt weergeven.

Bergen op Zoom, 18 november 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

secretaris,

A.C. Spindler.

Burgemeester,

J.M.M. Polman.

Naar boven