Bekendmaking Coördinatiebesluit ‘Dekamarkt Lutjebroek’

Burgemeester en wethouders van Stede Broec maken bekend dat de gemeenteraad op 3 november 2011 heeft besloten de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan, vergunningen (waaronder de omgevingsvergunning), toestemmingen en andere besluiten die nodig zijn voor de realisatie van Dekamarkt Lutjebroek.

Door het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling is het mogelijk om de ontwerp besluiten voor het nieuwe bestemmingsplan en de benodigde omgevingsvergunningen gelijktijdig ter inzage te leggen.

Tegen dit raadsbesluit kan géén bezwaar en beroep worden ingesteld.

De Wet ruimtelijke ordening (Wro) maakt het mogelijk dat gemeenten efficiënter, sneller en meer inzichtelijk kunnen besluiten over ruimtelijke projecten via de coördinatieregeling van artikel 3.30. Met de coördinatieregeling kunnen de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van samenhangende vergunningen, waaronder de omgevingsvergunning en procedures inclusief daarmee verband houdende bestemmingsplan worden gebundeld.

Op de voorbereiding van alle in de coördinatietoepassing betrokken besluiten is dan, met enige aanpassingen, de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van toepassing (afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht). Dit vereenvoudigt en verduidelijkt het procedureverloop aanzienlijk.

Tegen deze besluiten kan alleen beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Het beroep tegen de verschillende besluiten wordt gezamenlijk in één procedure behandeld en leidt tot één uitspraak.

Inzien

Van 24 november 2011 tot en met 4 januari 2012 ligt het coördinatiebesluit ter inzage op het gemeentehuis van Stede Broec, bij de balie van de afdeling Vrom/Bouwen.

Informatie

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een medewerker van de afdeling Vrom/Bouwen (telefoon 0228-510111).

Naar boven