Vaststelling bestemmingsplan Bornsche Maten, Uitwerkingsplan Singelwonen 1ste fase

Het college van burgemeester en wethouders van Borne heeft op 15 november 2011 het bestemmingsplan Bornsche Maten, Uitwerkingsplan Singelwonen 1ste fase gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan Bornsche Maten, Uitwerkingsplan Singelwonen 1ste fase voorziet in de ontwikkeling van vrijstaande-, twee-onder-één-kap en aaneengebouwde woningen. Het plangebied is gelegen aan de zuidkant van de Bornsche Maten en wordt globaal begrensd door de Bornsche Beeklaan, de provinciale weg N743 en de Europalaan.

Bij de vaststelling van het uitwerkingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan Bornsche Maten, Uitwerkingsplan Singelwonen 1ste fase de volgende wijzigingen op de verbeelding en in de regels aangebracht:

  • De naam van het uitwerkingsplan is gewijzigd in bestemmingsplan Bornsche Maten, Uitwerkingsplan Singelwonen 1ste fase;

  • De bouwmogelijkheden voor carports en overkappingen zijn afgestemd op de hoogte van de eerste bouwlaag en voor de duidelijkheid samengevoegd in artikel 6.2.4.;

  • Op de verbeelding wordt bij de meest links gelegen vrijstaande woning de exacte bouwhoogte van 11 meter gewijzigd in een minimale bouwhoogte van 9 meter en een maximale bouwhoogte van 11 meter.

Ter inzage en beroep

Het vastgestelde uitwerkingsplan en de bijbehorende stukken liggen voor eenieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van 25 november 2011 tot en met 5 januari 2012, gedurende openingstijden, bij de publieksbalie van het gemeentehuis te Borne. Het uitwerkingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens digitaal beschikbaar www.borne.nl, onder ‘Wonen en leven’, ‘Meer…’, ‘Actueel, Ter inzage liggende stukken’.

Belanghebbenden kunnen binnen een termijn van zes weken na de dag van terinzagelegging van het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders hebben ingediend.

Tevens kan, naast het instellen van beroep, een verzoek worden ingediend tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek is ingediend binnen de beroepstermijn, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift dient te worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven