Ontwerpbestemmingsplan Centrum Heesch

Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de terinzagelegging bekend van het ontwerpbestemmingsplan Centrum Heesch.

Inhoud

In 2007 heeft de gemeenteraad van Bernheze een bestemmingsplan voor het centrum van Heesch vastgesteld. In april 2009 heeft de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan. Dit bestemmingsplan is niet in werking getreden.

Om het centrum van Heesch te voorzien van een actueel bestemmingsplan is een nieuw ontwerpplan opgesteld. Dit plan legt niet alleen de bestaande situatie vast, doch richt zich ook op nieuwe ontwikkelingen. Voor enkele locaties zijn reeds planologische procedures gevoerd en de bouwplannen zijn uitgevoerd dan wel in uitvoering. Deze projecten zijn positief bestemd. Andere ontwikkelingen zijn voorzien op korte of langere termijn. Het bestemmingsplan biedt hiervoor de ruimte door middel van passende flexibiliteitbepalingen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan (inclusief de bijbehorende stukken) ligt met ingang van 21 november 2011 gedurende zes weken, tijdens openingstijden, ter inzage in het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch. De plannen zijn digitaal raadpleegbaar en te downloaden via de websites www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1721.BPCentrumHeesch-OW04) en www.bernheze.org (onder Thema’s/Bestemmingsplannen).

Reageren

Gedurende de termijn van inzage kan iedereen op het ontwerpbestemmingsplan reageren door het indienen van een zienswijze. Deze zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Bernheze, Postbus 19, 5384 ZG Heesch. Indien u uw zienswijze mondeling wilt geven kunt u een afspraak maken met de afdeling Publiekszaken, Bouwen en Wonen.

Naar boven