Bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied ‘omgeving Hammerdijk 8b te Lunteren’ gewijzigd vastgesteld

Op 29 september 2011 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied ‘omgeving Hammerdijk 8b’ te Lunteren vastgesteld.

Inzage

Het plan en de daarbij behorende stukken ligt van donderdag 24 november 2011 gedurende een periode van zes weken ter visie bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen in Ede. Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen. Hier vindt u deze bekendmaking terug, en een directe link naar het plan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wij maken u er op attent dat de balie Bouwen, Wonen en Milieu de laatste week van december gesloten is. Het plan is dan uitsluitend online beschikbaar.

Gebied en gevolg

Het gebied waar dit plan over gaat is gelegen in het buitengebied tussen Ede en Lunteren en wordt globaal begrensd door de Vijfsprongweg aan de zuidzijde en de Lage Valkseweg aan de oostzijde.

Het plan maakt uitbreiding van het bestaande hoveniersbedrijf aan de Hammerdijk 8b te Lunteren mogelijk tot een maximale bebouwingsoppervlakte van 1.000 m2.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht op het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen.

Wijzigingen op de verbeelding

  • Op de verbeelding is de vorm van het bouwvlak aangepast;

Wijzigingen op de toelichting

  • In de toelichting is de paragraaf ‘landschappelijke inpassing’ aangepast.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ede, 23 november 2011

Naar boven