Ontwerpbestemmingsplan ‘Agrarisch bouwperceel Broekseweg’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Ontwerpbestemmingsplan ‘Agrarisch bouwperceel Broekseweg’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Agrarisch bouwperceel Broekseweg’ met bijbehorende stukken vanaf maandag 21 november 2011 voor een periode van 6 weken (dus tot 2 januari 2012) ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het verplaatsen van een agrarisch bouwperceel aan de Broekseweg. Het nieuwe agrarisch bouwperceel wordt ter hoogte van het perceel Broekseweg 1 (aan de overzijde daarvan) gerealiseerd. Het verplaatsen van het agrarisch bouwperceel is nodig vanwege het feit dat de bedrijfsvoering op het bestaande bouwperceel door de aanleg van de randweg wordt belemmerd.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken op werkdagen tijdens openingstijden inzien bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis (Waleplein 2 in Strijen). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Op 26 december 2011 is het gemeentehuis gesloten. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ‘NL.IMRO.0617.bpbw-on01’. Nadere informatie kunt u vinden op onze website: www.strijen.nl, onder leven en werken, projecten, bestemmingsplannen, Broekseweg.

Eenieder wordt gedurende de terinzagetermijn in de gelegenheid gesteld een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan in te dienen bij de gemeenteraad van Strijen, Postbus 5881, 3290 EA Strijen. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw L. Bos, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748251 of de heer J. de Pee, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748225.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

De Wet geluidhinder geeft aan dat de geluidsbelasting op de buitengevel van een woning bij voorkeur niet hoger mag zijn dan 48 dB. Deze voorkeursgrenswaarde wordt aan de gevel van de te bouwen bedrijfswoning op het nieuwe agrarisch bouwperceel aan de Broekseweg overschreden. Deze overschrijding is het gevolg van verkeer op de randweg. Ten gevolge van de Broekseweg is geen sprake van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde. Omdat er redelijkerwijs geen maatregelen mogelijk zijn om de geluidsbelasting aan de gevel van de te bouwen bedrijfswoning te reduceren moet door het college van burgemeester en wethouders een hogere grenswaarde van 57 dB worden vastgesteld.

Tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ligt een ontwerpbesluit hogere grenswaarde met bijbehorende stukken ter inzage. U kunt het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ook raadplegen via de genoemde pagina op onze gemeentelijke website.

Tijdens de terinzagetermijn kunt u ook een mondelinge of schriftelijke zienswijze indienen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarde. Wij wijzen u erop dat een schriftelijke zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders moet worden ingediend. Wanneer u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u om contact op te nemen met mevrouw Bos (telefoonnummer 078-6748251) of de heer De Pee (telefoonnummer 078-6748225).

Wij wijzen u erop dat het indienen van een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde per e-mail niet mogelijk is.

Strijen, 18 november 2011

Burgemeester en wethouders van Strijen,

de secretaris,

C.J. de Visser.

De burgemeester,

Huub A. van der Meer.

Naar boven