Kennisgeving aanvraag van Vermilion Oil & Gas Netherlands B.V. te Harlingen

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie maakt bekend:

Op 17 juni 2011 is een aanvraag ontvangen van Vermilion Oil & Gas Netherlands B.V. te Harlingen, ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De activiteiten hebben betrekking op de op te richten inrichting ‘Mildam eductor’, gelegen in de gemeente Weststellingwerf, op het perceel, kadastraal ingedeeld, gemeente Wolvega, sectie K, nummer 795.

De vergunningaanvraag betreft de installatie van een ‘eductor’, ten behoeve van de stroming van gas vanaf de gaswinningsinstallaties Oldelamer-1/2 en Vinkega-1, naar de gasbehandelingsinstallatie te Garijp.

Voor deze aanvraag is door de gemeenteraad van de gemeente Weststellingwerf een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven. De aanvraag voor een omgevingsvergunning heeft namelijk betrekking op het gebruik van gronden waarbij wordt afgeweken van het bestemmingsplan. Een definitieve verklaring van geen bedenkingen kan pas na de ter inzage legging van het ontwerpbesluit worden afgegeven.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 17-11-2011 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Weststellingwerf te Wolvega.

Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren en na telefonische afspraak ook buiten kantooruren (0561–69 12 34).

Tot en met 28-12-2011 kan eenieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

DG Energie, Telecom en Markten, Directie Energiemarkt

mevrouw S.J. Hoes

Postbus 20101

2500 EC DEN HAAG.

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw S.J. Hoes, telefoon 070-3 79 70 43.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven