Vaststelling bestemmingsplan ‘Aller Erf’ en besluit geen exploitatieplan vast te stellen ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de raad in zijn vergadering van 3 november 2011 het bestemmingsplan ‘Aller Erf’ heeft vastgesteld en besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Begrenzing

Het plangebied wordt begrensd aan de noord en oostzijde door het Kamgras, Ronde Erf, ’t Achterhuis en ’t Melkhuis. Aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door een vijver aan de Tarweveld. De westzijde van het plangebied grenst aan een fietspad dat loopt van de Lange Vore naar het Ronde Erf.

Inhoud

Het opgestelde voorontwerpbestemmingsplan ‘Aller erf’ voorziet in de juridische regeling voor de uitbreiding van de winkels, de bouw van zorgappartementen en de realisatie van een kerk aan het Ronde Erf.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met bijlagen liggen met ingang van donderdag 17 november 2011 gedurende 6 weken (dus tot en met 28 december 2011) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Website

Ook op de website van de gemeente Veenendaal (www.veenendaal.nl) kunt u het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken inzien bij het thema ‘Bestuur en organisatie’, onder het kopje ‘Bekendmakingen’.

Via de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het bestemmingsplan ook digitaal inzien.

Beroep

Gedurende de termijn dat het bestemmingsplan ter inzage ligt kunnen belanghebbenden daartegen beroep instellen. Het instellen van beroep is mogelijk voor degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp bestemmingsplan en belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer B. Dijkman van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 324.

Naar boven