Ontwerpbestemmingsplan ‘Aldtsjerk, Wyns en Bartlehiem 2011’

Met ingang van 17 november 2011 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Aldtsjerk, Wyns en Bartlehiem 2011’ zes weken lang ter inzage. Iedereen kan in die periode het ontwerpplan inzien op het gemeentehuis te Burgum, bij de balie Bouwen en Wenjen. Het ontwerpplan kunt u ook inzien op de gemeentelijke website (www.t-diel.nl) en op de site www. ruimtelijkeplannen.nl.

Dit plan heeft betrekking op de dorpsbebouwing van Aldtsjerk, de dorpsuitlopers langs Van Sminiaweg en Rengersweg, landgoed De Klinze en het gebied ter weerszijden van de Rhaladyk (begrensd door de Marwei, De Moark en de Aldtsjerkster Feart).

Daarnaast omvat het plangebied de dorpsbebouwing van Wyns en de bebouwing van Bartlehiem, globaal begrensd door de Dokkumer Ie, het agrarisch bedrijf Wyns no. 59, de weg Wyns − Burdaard en de camping.

Het bestemmingsplan legt in hoofdzaak de huidige situatie vast. Verder is in het plan een aantal nieuwe zaken opgenomen zoals een aantal woningbouwlocaties. Het gaat om twee bouwlocaties aan de Rhaladyk, twee locaties in Bartlehiem en vier bouwkavels in een klein uitbreidingsplan in Wyns. Ook zijn in dit plan een aantal zaken opgenomen die eerder met een aparte planologische procedure zijn geregeld, zoals vml. school in Wyns en vml. melkfabriek in Bartlehiem.

Iedereen kan bij de gemeenteraad zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen. Dat kan zowel schriftelijk als mondeling gebeuren, binnen de hierboven genoemde termijn van zes weken. Uw zienswijze moet u richten aan de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel, adres: Postbus 3, 9250 AA Burgum.

Naar boven