Verruiming openingstijden rijstroken en verhoging maximumsnelheid A12 Zoetermeer–Gouda

De minister van I&M maakt, in overleg met de provincie Zuid-Holland en de gemeente Zuidplas, bekend dat de openingstijden van de plusstroken op de A12 worden verruimd en dat de snelheid wordt verhoogd. Hiervoor worden nu ontwerpbesluiten ter visie gelegd.

Waarom deze ontwerpbesluiten?

De plusstroken op de A12 tussen Zoetermeer en Gouda zijn van 23.00 uur tot 06.00 uur gesloten. Deze tijden blijken niet meer te voldoen. Daarom vervallen de openingstijden. Dit betekent dat alleen de verkeersintensiteit (aantal voertuigen per uur) nog maatgevend is. Ook wordt de maximumsnelheid bij een gesloten strook verhoogd van 100 naar 120 km/u.

In verband met deze wijzigingen is akoestisch onderzoek verricht. Hieruit blijkt dat voor een aantal woningen nieuwe hogere waarden moeten worden vastgesteld. Ook dient een reconstructiebesluit vastgesteld te worden.

Het gaat om de volgende drie ontwerpbesluiten:

  • ontwerp-reconstructiebesluit A12 Zoetermeer–Gouda van de gemeente Zuidplas;

  • ontwerp-hogere waardenbesluit A12 Zoetermeer–Gouda van de provincie Zuid-Holland;

  • ontwerp-verkeersbesluit A12 Zoetermeer–Gouda van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Vanwege de verwevenheid van deze ontwerpbesluiten is gekozen voor een gezamenlijke tervisielegging.

Wat willen we graag van u weten?

Belanghebbenden kunnen reageren. In uw reactie kunt u ingaan op alle onderdelen van de ontwerpbesluiten.

We stellen het op prijs als u uw zienswijze toelicht met argumenten en u aangeeft op welk (onderdeel van een) ontwerpbesluit uw zienswijze betrekking heeft.

Zo kunt u bijvoorbeeld ingaan op de volgende punten:

  • Staan er naar uw mening onjuistheden in de ontwerpbesluiten?

  • Wordt u geraakt in uw belang? Zo ja, kunt u dat toelichten?

Hoe kunt u reageren?

Belanghebbenden kunnen van 18 november tot en met 29 december 2011 schriftelijk of mondeling reageren op (een van) de ontwerpbesluiten via het Centrum Publieksparticipatie. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur digitaal: www.centrumpp.nl. Per post kan ook: Centrum Publieksparticipatie, ontwerpbesluiten A12 Zoetermeer–Gouda, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag. Mondeling kan via telefoonnummer 070-456 96 02.

Alleen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend op (een van de) ontwerpbesluiten kunnen later in beroep tegen het betreffende besluit.

Waar vindt u meer informatie?

Uitgebreide informatie over de ontwerpbesluiten vindt u op www.centrumpp.nl onder ‘actuele zienswijzeprocedures’.

Inzien

De ontwerp-verkeersbesluiten kunt u van 18 november tot en met 29 december 2011 inzien bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag, het gemeentehuis van Zuidplas, Rijkswaterstaat Zuid-Holland in Rotterdam, DCMR in Schiedam, Milieudienst Zuidplas in Gouda en het provinciehuis van de provincie Zuid-Holland in Den Haag.

Meer informatie?

Mocht u na het bezoeken van de website nog vragen hebben dan kunt u bellen met Rijkswaterstaat Zuid-Holland, de heer T. Klijnhout, tel. 010-402 64 41. Voor vragen over de procedure kunt u terecht bij het Centrum Publieksparticipatie, tel. 070-456 96 02.

Beter benutten

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu investeert flink in de uitbreiding van wegen en meer capaciteit op het spoor. Maar met bouwen alleen komen we er niet; de Rijksoverheid, de regionale overheden en het bedrijfsleven gaan daarom ook de bestaande wegen en spoorlijnen beter benutten. De in deze advertentie omschreven maatregelen zijn bedoeld om de A12 tussen Zoetermeer en Gouda beter te benutten en daarmee bij te dragen aan een goede bereikbaarheid van Nederland.

Naar boven