Bouwen basisschool ‘Kameleon’, met sportfaciliteit, kinderopvang en buitenschoolse opvang

Kennisgeving toepassing artikel 2.12. lid 1a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Crisis- en herstelwet is van toepassing

Bij het college is een aanvraag voor een omgevingsvergunning (WB00001464) met de activiteiten Bouwen, strijdig gebruik voor gronden en/of bouwwerken met ruimtelijke ordening, Uitweg en Brandveilig gebruik ingediend voor het bouwen van basisschool ‘Kameleon’, met sportfaciliteit, kinderopvang en buitenschoolse opvang op het adres Antoon der Kinderenlaan/Leonardus van Veghelstraat. Kadastraal bekend gemeente ’s-Hertogenbosch, sectie C, nummers 2274, 3493, 3492 en 2473.

Het bouwplan ligt binnen het bestemmingsplan ‘De Muntel - De Vliert’, waarmee het plan in strijd is maar stedenbouwkundig acceptabel wordt geacht. Met toepassing van artikel 2.12 lid 1a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht kan het college gemotiveerd met een goede ruimtelijke onderbouwing afwijken van het geldende bestemmingsplan.

Ter inzage

Op 17 november 2011 is positief op de aanvraag beslist. Het college maakt bekend dat de beschikking voor een omgevingsvergunning met de ruimtelijke onderbouwing en bijbehorende stukken met ingang van maandag 21 november 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij het omgevingsloket in de hal van het Stadskantoor. Tevens kunt u deze gegevens via internet raadplegen. Dit is mogelijk via de gemeentelijke website www.s-hertogenbosch.nl (http://www.s-hertogenbosch.nl/inwoner/bouwen-en-wonen/publicaties-omgevingsvergunning/definitieve-beschikkingen-omgevingsvergunning/).

Beroep

LET OP: Op deze procedure is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing.

Binnen zes weken met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd, kunnen door belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking beroep worden ingesteld (of door een belanghebbende die kan aantonen dat hij/zij daartoe niet in staat is geweest). Dit geldt ook als een belanghebbende het niet eens is met eventuele wijzigingen in de definitieve beschikking ten opzichte van het ontwerp.

Een beroepschrift tegen een op grond van deze wet genomen besluit moet worden ingediend bij de Rechtbank ’s-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Een beroep schort de werking van het besluit niet op. De beroepstermijn bedraagt zes weken. Binnen deze termijn moeten alle beroepsgronden bekend zijn. Het is niet toegestaan buiten de termijn nog (aanvullende) beroepsgronden aan te voeren.

Tegelijkertijd met of na indiening van een beroepsschrift kan voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Wanneer een voorlopige voorziening wordt gevraagd, treedt de beschikking niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Als er geen voorlopige voorziening wordt gevraagd, treedt de beschikking in werking na zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd.

In het kader van de genoemde procedure heeft voor het bouwplan een ontwerpbeschikking met bijbehorende documenten gedurende zes weken voor iedereen ter inzage gelegen met ingang van 1 augustus 2011.

Gedurende de termijn van terinzagelegging hebben belanghebbenden bedenkingen kunnen indienen. Er zijn zienswijzen ingediend tegen deze beschikkingen.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

's-Hertogenbosch, 18 november 2011

Naar boven