Ontwerpomgevingsvergunning Zegwaartseweg 66–66a, Project Thomashuis/Herbergier

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.12 van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO) juncto afdeling 3.4 en 3.6 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 18 november 2011 gedurende zes weken de ontwerpomgevingsvergunning voor het bouwplan op het perceel gelegen aan de Zegwaartseweg 66–66a, met bijbehorende stukken ter inzage liggen bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. De omgevingsvergunning ziet op de volgende activiteiten:

  • 1. het bouwen van een bouwwerk;

  • 2. het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan;

  • 3. het wijzigen van een gemeentelijk monument;

  • 4. het slopen van een bouwwerk;

  • 5. het vellen van een houtopstand;

Bij de ontwerpomgevingsvergunning hoort geen exploitatieplan.

Toelichting

Op de percelen van de Zegwaartseweg 66–66a ligt momenteel een boerderij met schuur. Dit gemeentelijk monument wordt nu gedeeltelijk gesloopt maar ook gerenoveerd. Dit initiatief/bouwplan betreft de bouw van de Herbergier en het Thomashuis. In dit plan ligt er een strijdigheid met het bestemmingsplan qua doeleindenomschrijving en bij gebouw de Herbergier met de goothoogte.

Het plan gaat voorzien in twee gebouwen waarin in het ene gebouw gehandicaptenzorg gaat plaatsvinden en het andere gebouw geschikt wordt gemaakt voor mensen met een psychiatrische aandoening (dementie). In beide gebouwen woont een mentor intern.

De 1e part. herziening geeft aan dat het gebruik bedoeld is voor sociaal culturele doeleinden met dienstwoning. Hiermee is dit bouwplan in strijd, omdat dit plan alleen bedoeld is voor woondoeleinden. Qua bebouwing wordt er een max. goothoogte van 3,50 meter aangegeven. Hiermee is dit bouwplan in strijd.

Tevens worden er twee schuren gebouwd. Één voor het Herbergiershuis en één voor het Thomashuis.

Beide worden gerealiseerd binnen de bestemming Sociaal Culturele en/of horecadoeleinden nummer A2. Artikel 11 onder 2 geeft aan dat 10% bebouwd kan worden mits het niet voor bewoningbestemde gebouwen betreft. Dat is hier het geval.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent de ontwerp omgevingsvergunning kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Beroep:

Op het besluit is hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat het beroepschrift tenminste de gronden van het beroep moet bevatten op grond van artikel 6:5, lid 1, onder d van de Algemene wet bestuursrecht.

Na afloop van de termijn van 6 weken kunnen geen beroepsgronden meer worden aangevoerd, op grond van artikel 1.6a van de Crisis- en herstelwet.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De Omgevingsbalie is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079. Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl.

De ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar bij www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zoetermeer, 17 november 2011

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

De secretaris,

H.M.M. Koek

De burgemeester,

J.B. Waaijer.

Naar boven