Ontwerp-omgevingsvergunning ‘Aanleg fietspad Redoute ter hoogte van het steunfort Redoute’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Texel maken overeenkomstig artikel 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat met ingang van 21 november 2011 de ontwerp-omgevingsvergunning voor de aanleg van het fietspad Redoute gedurende zes weken (dus tot en met 2 januari 2012) ter inzage ligt bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Emmalaan 15, Den Burg. Het ontwerpbesluit ziet op de aanleg van de in een agrarische bestemming vallende tracégedeelten van het vrijliggend fietspad Redoute en de verbreding van een bestaande doorbraak (hierna: het project).

Het project kan niet in overeenstemming met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen ‘Buitengebied Texel’ en ‘Buitengebied Texel herziening ex artikel 30 WRO’ worden gerealiseerd. De uit te voeren werken en/of werkzaamheden zijn strijdig met het gestelde in de planvoorschriften voor de bestemmingen ‘Agrarisch gebied’ (categorie 4, klasse a) en ‘Waterkering’. De gevraagde omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.1, lid 1, sub b en c Wabo kan daarom slechts worden verleend door met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3° Wabo bij omgevingsvergunning af te wijken van het bestemmingsplan.

Naast de ontwerp-omgevingsvergunning liggen de ruimtelijke onderbouwing en daaraan ten grondslag liggende onderzoeken ter inzage.

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 200, 1791 AE Den Burg. Indien u uw zienswijze mondeling kenbaar wilt maken, kunt u daarvoor een afspraak maken met één van de medewerkers van team Vergunningen, via telefoonnummer 0222-362248.

Den Burg, 18 november 2011

Burgemeester en wethouders van Texel.
Naar boven