Ontwerpbestemmingsplan Leiden De Waard

Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiden maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening en in samenhang met het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van maandag 21 november 2011 het ontwerpbestemmingsplan Leiden De Waard voor een periode van zes weken ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het bedrijventerrein De Waard en de woonwijk de ‘Zeeheldenbuurt’ en omvat het gebied tussen de Oude Rijn, het Rijn -Schiekanaal, de Nieuwe Rijn en de Zijlsingel.

Het ontwerp legt in hoofdzaak de bestaande situatie vast. Nieuwe ontwikkelingen worden niet meegenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan Leiden De Waard bestaat uit een verbeelding, regels met bijlagen en een toelichting met bijlagen.

Zienswijzenprocedure

Het ontwerpbestemmingsplan Leiden De Waard ligt vanaf maandag 21 november 2011 zes weken ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en van het Stadsbouwhuis (Langegracht 72), maandag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur en in het stadhuis ook op donderdagavond van 17.00–20.00 uur.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij de Raad. Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan de Gemeenteraad van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden Het is ook mogelijk per e-mail te reageren. Een e-mailbericht kunt u sturen naar: sleutel@leiden.nl onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan Leiden De Waard’. Een mondelinge zienswijze kan naar voren worden gebracht na voorafgaande afspraak door te bellen naar het secretariaat van het team Onderwijshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, telefoon 071-516 5828. Ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Beschikbaarheid en te koop

De bestanden van het bestemmingsplan Leiden De Waard zijn digitaal (in PDF) beschikbaar op de website van de gemeente Leiden www.leiden.nl\ruimtelijkeordening Bij de informatiebalies van het stadhuis en Stadsbouwhuis is het ontwerpbestemmingsplan verkrijgbaar (boek € 15,– en de verbeelding € 7,50 per stuk).

Informatie

Informatie kunt u inwinnen bij het Servicepunt Bouwen en Wonen, gevestigd in het Atrium van het Stadsbouwhuis, Langegracht 72 in Leiden.

Openingstijden: maandag t/m donderdag van 9.00–16.00 uur, vrijdag tot 12.00 uur.

(e-mail : service.bowo@leiden.nl, telefoon : 071-516 5502)

Naar boven