Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan De Imminkhoeve Lemele

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Ommen maken bekend, dat vanaf donderdag 17 november 2011 gedurende 6 weken in het gemeentehuis bij de balie van het Omgevingsplein, Chevallereaustraat 2 te Ommen ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘De Imminkhoeve Lemele’.

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens elektronisch te raadplegen op de website van de gemeente Ommen: www.ommen.nl alsmede op de website www.ruimtelijke.plannen.nl

De bijbehorende stukken, voor zover digitaal beschikbaar, worden tevens langs deze weg ter beschikking gesteld. Voor zover dit niet het geval is wordt in de toelichting aangegeven op welke wijze en waar het analoge stuk beschikbaar is.

Ligging en zakelijke inhoud

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de uitbreiding en modernisering van het vakantiecentrum voor gehandicapten ‘De Imminkhoeve’ gelegen aan de Lemelerweg 41, 8141 PB te Lemele. Het plan omvat onder meer de bouw van een nieuw logiesgebouw, een nieuwe receptie annex souvenirwinkel annex restaurant, een bedrijfswoning en een educatief centrum voor het Lemels erfgoed. Verder voorziet het plan in een verbeterd intern wegenstelsel en verbetering van de parkeermogelijkheden. Ten slotte zal op het overblijvende onbebouwde deel van het terrein (circa 1 ha) het natuurhistorische landschap worden hersteld. Het nieuwe bestemmingsplan kent één bestemming ‘Recreatie - Verblijfsrecreatie’ waarbinnen de diverse functies zijn ondergebracht. Naar aanleiding van de ingekomen inspraakreacties is aan de zuidzijde langs de Huusminksteeg op de verbeelding van het ontwerpplan een aanduiding ‘milieuzone’ aangegeven. Binnen deze zone zijn geen geluidgevoelige functies toegestaan zoals bijvoorbeeld logiesverblijven.

Indienen van zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd aan: de gemeenteraad van Ommen, Postbus 100, 7730 AC Ommen.

Een mondelinge zienswijze kan binnen de termijn van ter inzage legging uitsluitend worden ingebracht via de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt met het secretariaat van de afdeling telefoon 0529-459178.

In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven