Ontwerpbestemmingsplan ‘Weerselo Kern’

Burgemeester en wethouders van Dinkelland maken bekend dat met ingang van 18 november 2011 voor eenieder voor de periode van 6 weken ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Weerselo Kern.

Het ontwerpbestemmingsplan kan worden ingezien tijdens de openingsuren bij de receptie en bij de afdeling Vergunningen in het gemeentehuis te Denekamp.

Het ontwerp is ook te raadplegen via www.dinkelland.nl, onder Bestuur, Beleid en Organisatie (klikken op Beleidsnota’s → ter inzage).

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan ook te raadplegen via de landelijke website door middel van de onderstaande linken:

Ontwerpbestemmingsplan Weerselo Kern: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=nl.imro.1774.weebpweerselokern-0301

De bronbestanden zijn te vinden op: http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/dinkelland/RO_Online/manifest.xml

Het ontwerp betreft een integrale herziening van de planologische regelingen voor de bebouwde kom van Weerselo. Hierbij zijn de bestemmingen opnieuw aangegeven. Als gevolg van nieuwe landelijke wetgeving moeten alle plannen, die ouder zijn dan tien jaar, voor 1 juli 2013, worden geactualiseerd. De belangrijkste verandering is dat er één bestemmingsplan komt voor de gehele bebouwde kom van Weerselo (met uitzondering van Het Stift, de bedrijventerreinen, centrumplan Weerselo en de geplande nieuwbouwwijk Het Spikkert).

In algemene zin zijn de bebouwingsmogelijkheden verruimd ten opzichte van de oude situatie.

Als u het niet eens bent met het nieuwe ontwerp-bestemmingsplan. Dan kunt u mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen, gedurende bovengenoemde termijn van 6 weken (18 november 2011 t/m 29 december 2011).

Uw schriftelijke zienswijze kunt u indienen bij de gemeenteraad van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Voor het geven van een toelichting of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw G.J. Preuter-Brunnekreef van de afdeling Ontwikkeling, tel. 0541-854100.

Wij verzoeken u om tijdig een afspraak te maken, bij voorkeur 14 dagen voor het einde van de tervisielegging om termijnoverschrijding te voorkomen.

Naar boven