Hernieuwde ter inzageligging Ontwerp-bestemmingsplan ‘Van Spoor tot Steeg’

Het college van burgemeester en wethouders maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 18 november 2011 gedurende zes weken het ontwerp-bestemmingsplan ‘Van Spoor tot Steeg’ opnieuw ter inzage ligt. Het ontwerp-bestemmingsplan ligt opnieuw ter inzage omdat is gebleken dat de ter inzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan in 2009 niet in de Staatscourant is gepubliceerd.

Inhoud ontwerp-bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan bevat de ruimtelijke vertaling van de opgestelde stedenbouwkundige visie voor de inrichting van de wijk Oosterhaar. Het plangebied ligt globaal tussen de spoorlijn Assen–Groningen (tussen de Irisweg en de Hopweg) en de Mellenssteeg (tussen het perceel Mellenssteeg 39 en de Boterbloemweg). Het bestemmingsplan voorziet o.a. in het realiseren van een nieuw winkelcentrum, een medisch centrum en het oprichten van 4 appartementengebouwen. Voorts voorziet dit plan in een versterking van het openbaar groengebied. Met dit bestemmingsplan wordt voor het betreffende plangebied het geldende bestemmingsplan ‘Haren-Oosterhaar’ herzien.

Ter inzagelegging

Voornoemd ontwerp-bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen op werkdagen van 8.00 uur tot 12.00 uur en op maandag ook van 16.00 tot 18.00 uur voor een ieder ter inzage bij de receptie van Publiekszaken in het gemeentehuis van Haren, Raadhuisplein 10 te Haren. Tevens kunnen de stukken worden bekeken op de gemeentelijke website (www.haren.nl). Gedurende de termijn van ter inzageligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken. Degenen die al in 2009 een zienswijze tegen het eerste ontwerp-bestemmingsplan ‘Van Spoor tot Steeg’ heeft ingediend hoeft dit niet opnieuw te doen omdat de destijds ingediende zienswijzen reeds zijn betrokken bij de procedure en het op 31 januari 2011 vastgestelde bestemmingsplan Van Spoor tot Steeg’. De zienswijze dient te worden gezonden aan de gemeenteraad van de gemeente Haren, Postbus 21, 9750 AA Haren. Ook bestaat de mogelijkheid voor iedereen om gedurende de voornoemde termijn zijn/haar zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze gelegenheid gebruik wenst te maken dient u voor het einde van de ter inzageliggingstermijn een afspraak te maken met de heer W.A. Holtjer, telefoonnummer 050 53 39 911 of per e-mail w.a.holtjer@haren.nl.

Naar boven