Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoogwater ’s-Hertogenbosch’

Bekendmaking op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoogwater ’s-Hertogenbosch’ met IDN: NL.IMRO.0796.0002125-1301 met bijbehorende stukken met ingang van 21 november 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit ontwerpbestemmingsplan via internet raadplegen. Dit is mogelijk via de gemeentelijke website www.s-hertogenbosch.nl (onder Inwoner / Bouwen en Wonen / Ruimtelijke plannen / Bestemmingsplannen / Ontwerp) en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Beschikt u niet over internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.

De authentieke bestanden zijn te vinden op het webadres: http://ruimtelijkeplannen.s-hertogenbosch.nl/plans/NL.IMRO.0796.0002125-/NL.IMRO.0796.0002125-1301.

Waterbergingsgebied

De kans op overstromingen in Nederland neemt toe. In 1995 stonden delen van de A2 rond ’s-Hertogenbosch en het Bossche Broek onder water. Dit kan opnieuw gebeuren. Om in de toekomst wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen, richt het Waterschap Aa en Maas de Vughtse Gement en het Engelermeer grotendeels in als waterbergingsgebied. Hiermee daalt de kans dat stedelijke gebieden van ’s-Hertogenbosch overstromen van eens per 100 jaar naar eens per 150 jaar.

Het waterbergingsgebied beslaat delen van de gemeenten Vught, Heusden en ’s-Hertogenbosch. Om het waterbergingsgebied mogelijk te maken, moet het worden opgenomen in de relevante bestemmingsplannen. Voor het Bossche deel van het waterbergingsgebied wordt nu het voorontwerpbestemmingsplan Hoogwater ’s-Hertogenbosch ter inzage gelegd. Het plangebied sluit precies aan bij het waterbergingsgebied en de bijbehorende kades en inlaatwerk binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Gebied bestemmingsplan

Het bestemmingsplan bestaat uit vier delen:

  • 1. Het grootste deel ligt bij het Engelermeer. Dit wordt begrensd door De Haverleij, de rijksweg A59, de Gement en de Engelenseweg.

  • 2. Het tweede deel van het gebied ligt aan de zuidkant van de A59. Dit gebied wordt globaal begrensd door de Moerputtenweg en de weg die natuurreservaat de Moerputten in een noordelijk en zuidelijk deel opsplitst. Aan de oostkant loopt dit deel dwars door het natuurreservaat.

  • 3. Het derde deel van het plangebied ligt bij de Deutersestraat.

  • 4. Het laatste deel van het plangebied ligt langs de Randweg en bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De gemeentegrens begrenst hier het gebied aan de zuidkant.

Reageren op dit plan

Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijk een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Ook kan iedereen mondeling een zienswijze naar voren brengen. Als u dit wilt doen, kunt u gedurende deze termijn een telefonische afspraak maken met M. Stam van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 92 83. Om termijnoverschrijding te voorkomen, wordt u verzocht om ruim voor afloop van de terinzagelegging een afspraak te maken.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 18 november 2011

Naar boven