Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Lekkerkerk

(Voorheen ‘voorontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein Lekkerkerk-Oost’)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek maken bekend dat op basis van artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 16 november 2011 voor een periode van zes weken voor eenieder ter inzage ligt:

Het ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Lekkerkerk.

Het bestemmingsplan is conserverend van aard en biedt een actueel juridisch-planologisch kader voor de bedrijven en (bedrijfs)woningen op het bedrijventerrein.

Gewijzigde naamgeving

Naar aanleiding van een inspraakreactie is de naamgeving van het bestemmingsplan gewijzigd van ‘bedrijventerrein Lekkerkerk-Oost’ in ‘bedrijventerrein Lekkerkerk’. Wij zijn van mening dat deze naamgeving de lading van het bestemmingsplan beter dekt, omdat het plangebied van het bestemmingsplan het huidige bedrijventerrein van Lekkerkerk betreft.

Plangebied

Ter plaatse van het plangebied gelden momenteel verschillende bestemmingsplannen met de bijbehorende herzieningen:

  • Industriegebied Oost

  • Dammestraat Noord

  • Uitbreiding bedrijventerrein Dammestraat Noord

  • Herziening zones industrielawaai

Het plangebied wordt globaal begrensd door de achterzijde van de woonbebouwing langs de Wilhelminastraat en de Tiendweg-Oost en de achterzijde van de bedrijfspercelen aan de Jan Tomstraat en de Van Markenstraat.

Waar kan ik het plan inzien?

Vanaf 16 november 2011 ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage bij het omgevingsloket op het gemeentehuis in Lekkerkerk.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein Lekkerkerk ook inzien via de gemeentelijke website www.nederlek.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Dit laatste exemplaar betreft het juridisch bindende exemplaar.

Zienswijzen

Binnen de gestelde termijn van zes weken kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de Gemeenteraad van Nederlek, Postbus 2503, 2940 AA te Lekkerkerk, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein Lekkerkerk’ of via e-mail info@nederlek.nl .

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen (maandag tot en met donderdag) een afspraak maken met mevrouw M. de Bruin via telefoonnummer 0180-667717. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Contactinformatie

Voor het inzien van het bestemmingsplan op het gemeentehuis of algemene vragen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met het omgevingsloket via telefoonnummer 0180-667722.

Naar boven