Partiële hervaststelling bestemmingsplan Tuibrug

Burgemeester en wethouders van Hoorn maken bekend dat de gemeenteraad op 4 oktober 2011 de ‘Partiële hervaststelling bestemmingsplan Tuibrug’ heeft vastgesteld. Deze partiële hervaststelling repareert het ‘bestemmingsplan Tuibrug’ ten aanzien van de volgende onderdelen:

  • 1. in het bestemmingsplan is een regeling opgenomen ter voorkoming van lichtverstoring op het wateroppervlak van de watergang gelegen tussen de Reaal en de Tuibruglocatie. Deze regeling dient ter bescherming van de vliegroute van de meervleermuis;

  • 2. in artikel 10.2 van de Algemene gebruiksregels waarin het tijdelijk al dan niet periodiek gebruik van gronden als evenemententerrein wordt geregeld, zijn de begrippen tijdelijk en periodiek nader geconcretiseerd.

Terinzageligging

De ‘Partiële hervaststelling bestemmingsplan Tuibrug’ met bijbehorende stukken ligt van 17 november tot en met 28 december 2011 voor eenieder ter inzage bij het Loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis aan de Nieuwe Steen 1 te Hoorn. Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 tot 15.00 uur (op woensdag tot 16.00 uur) en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. De ‘Partiële hervaststelling bestemmingsplan Tuibrug’ is daarnaast in te zien via de website van de gemeente Hoorn (www.hoorn.nl).

Indienen beroepsschrift

Belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen het besluit tot partiële hervaststelling van het bestemmingsplan Tuibrug bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure. Degene die beroep instelt, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Verzoek om een voorlopige voorziening

Het besluit tot ‘Partiële hervaststelling bestemmingsplan Tuibrug’ treedt in werking op 29 december 2011. Het instellen van beroep schorst de werking van dit besluit niet. Om de werking van de ‘Partiële hervaststelling bestemmingsplan Tuibrug’ te schorsen, kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen. Indien er een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit pas in werking als op dat verzoek is beslist.

16 november 2011

Naar boven