Ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling Bovendiepen’

Recentelijk is een herontwikkelplan voor de locatie Bovendiepen te Zuidlaren opgesteld. Het plangebied ligt aan de noordwestzijde van de kern Zuidlaren. Rondom het plangebied loopt de weg de Hemsinge, ten noorden van het plangebied sluit de weg aan op de Bovendiepen.

Het plan voorziet in de realisatie van maximaal 26 vrijstaande en halfvrijstaande woningen. Het plan wijkt af van het eerdere ontwerp voor deze locatie, welke voorzag in de realisatie van 21 patiobungalows en 3 vrijstaande woningen.

Nieuw bestemmingsplan

Het plan kan op grond van het geldende bestemmingsplan niet gerealiseerd worden. Het ontwerp van de woningen voorziet in een hogere bouwhoogte, tevens is het maximaal aan te bouwen woningen verruimd van 24 stuks naar maximaal 26 stuks. Daarom is het noodzakelijk om voor realisatie van dit bouwplan een nieuw bestemmingsplan op te stellen.

Kom het ontwerpbestemmingsplan even inzien!

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling Bovendiepen’ ligt met ingang van vrijdag 18 november 2011 voor een periode van 6 weken ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het ontwerp kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Het bestemmingsplan is daarnaast tevens digitaal te raadplegen op onze website www.tynaarlo.nl. U kunt het bestemmingsplan vinden in de rubriek ‘Bouwen en Wonen’. Klik vervolgens door naar ‘Bestemmingsplannen in procedure’. Tenslotte kunt u het plan gedurende de genoemde termijn raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inloopbijeenkomst

Tijdens de periode van terinzagelegging wordt door de gemeente Tynaarlo een informatiebijeenkomst voor alle betrokkenen en overige belangstellenden georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kunt u binnenlopen en u laten informeren over de voorgenomen ontwikkeling en dit ontwerpbestemmingsplan. De inloopbijeenkomst wordt gehouden op donderdagavond 15 december 2011 tussen 19.00 en 20.00 uur in het gemeentehuis te Vries. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling Bovendiepen’, schriftelijk indienen bij de gemeenteraad van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met het ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Tynaarlo, telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven