Uitwerkingsplan Spoorzone, deelgebied Hart van Brabantlaan (Tilburg Talent Square) vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge art. 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het op 8 november 2011 het uitwerkingsplan ‘Spoorzone, deelgebied Hart van Brabantlaan (Tilburg Talent Square)’ heeft vastgesteld en dat het plan, met bijbehorend collegebesluit, van vrijdag 18 november tot en met vrijdag 30 december 2011 voor een ieder ter inzage ligt.

Het plangebied omvat een locatie, gelegen in het westelijk deel van de Spoorzone en wordt globaal begrensd door de Sint Ceciliastraat in het westen, het spoor in het noorden, de Gasthuisring in het oosten en de Hart van Brabantlaan in het zuiden. Het plan heeft betrekking op circa 700 wooneenheden ten behoeve van (internationale) studenten en circa 9.000 m2 commerciële ruimte. Voor het uitwerkingsplan is een beschikking inzake hogere grenswaarden, als bedoeld in de Wet geluidhinder, noodzakelijk vanwege rail- en wegverkeerslawaai. Het vastgestelde plan bevat enkele wijzigingen ten opzichte van het ontwerp, dat ter inzage heeft gelegen van 2 september tot en met 13 oktober 2011.

Terinzagelegging

Het collegebesluit, het uitwerkingsplan met bijlagen en de beschikking inzake hogere grenswaarden als bedoeld in de Wet geluidhinder liggen gedurende de genoemde termijn voor een ieder ter inzage in de stadswinkel Centrum, Stadhuisplein 128 (ingang naast Paleis), geopend op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur zonder afspraak. Na 13.00 uur kunt u alleen op afspraak terecht. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 013-213 13 13. Ook zijn de stukken te bekijken op www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepsmogelijkheid

Tegen het vastgestelde uitwerkingsplan staat, gedurende de termijn van terinzagelegging, rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen het uitwerkingsplan kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze ten aanzien van het desbetreffende ontwerpuitwerkingsplan kenbaar hebben gemaakt bij het college van burgemeester en wethouders, en daarnaast ook door belanghebbenden, die dit hebben nagelaten, voor zover het beroep zich richt tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het plan. Op het collegebesluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Een vastgesteld uitwerkingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde uitwerkingsplan niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde uitwerkingsplan (adres idem). Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Ook tegen het besluit inzake hogere grenswaarden, als bedoeld in de Wet geluidhinder, kan door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt, gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tilburg, 17 november 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg,

P.G.A. Noordanus,

burgemeester.

G.G.H.M. Haanen MBA,

secretaris.

Naar boven