Vaststelling bestemmingsplan ‘Raalte Kern, omgeving Rozenstraat’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat vanaf donderdag 17 november 2011 tot en met woensdag 28 december 2011 het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Raalte Kern, omgeving Rozenstraat’ met bijbehorende stukken ter inzage ligt.

De stukken zijn te raadplegen op:

  • www.ruimtelijkeplannen.nl

  • de link www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BP20110004-0003 welke is te vinden op www.raalte.nl

  • in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het herstructureringsproject Rozenstraat in de wijk Blekkerhoek in de kern Raalte. Het plangebied wordt begrensd door woningen aan de Tulpenstraat, Ceintuurbaan en Monumentstraat. Het plan betreft de bouw van 71 nieuwe woningen en de herinrichting van de Rozenstraat en bijbehorende openbare ruimte. De aan de Rozenstraat gelegen eengezinswoningen en de vijf woningen aan de Tulpenstraat worden gesloopt. Daarvoor in de plaats wordt een mix aan woningtypen gerealiseerd, waarbij een deel van de nieuwe bebouwing zich richt op starters en zorgwonen.

De raad van de gemeente Raalte heeft het bestemmingsplan bij besluit van 29 september 2011 gewijzigd vastgesteld. Op het ontwerpbestemmingsplan zijn 3 zienswijzen ingediend.

Gedurende voornoemde termijn kan door belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend bij de gemeenteraad alsmede belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht in het bestemmingsplan kan iedere belanghebbende hiertegen binnen de beroepstermijn eveneens beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven