Rectificatie gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘De Kapel’ Culemborg

Betreft een rectificatie op een publicatie in de Staatscourant van 9 november 2011, nr. 20156.

Wegens het ontbreken van de publicatie in de Culemborgse Courant wordt de publicatie opnieuw geplaatst.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 13 oktober 2011 het bestemmingsplan ‘De Kapel’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht:

In de Toelichting:

  • het toevoegen van een berekening over de daadwerkelijke waterberging in het vegetatiedak op de parkeergarage;

  • er is een beschrijvende tabel toegevoegd waarin de totale waterberging beschreven staat. Daarnaast wordt aangegeven waar en hoe de resterende 8,7m3 waterberging gecompenseerd wordt;

  • de beleidsvelden gemeentelijk Waterplan en Groenstructuurplan worden opgenomen in de beschrijving;

  • in paragraaf 3.3.4 is het tekstgedeelte ‘duurzame stedelijke ontwikkeling moet worden gezien als een inspanningsverplichting’ aangepast door eraan toe te voegen dat er contact wordt gezocht met de MAR over de toepassing van duurzaamheids en milieuaspecten;

  • de nog ontbrekende onderzoeksresultaten zijn toegevoegd.

In de Regels:

  • de hoeveelheid waterberging van het vegetatiedak en de nog resterende 8,7m3 waterberging wordt opgenomen in de bestemming Verkeer- Verblijfsgebied.

Op de Verbeelding:

  • toevoegen van de aanduiding Waterberging (WB) in de bestemming Verkeer- Verblijfsgebied (V-VB);

  • binnen de bestemming Centrum 3, wordt ter plaatse van de geplande toren, een hoogte aanduiding opgenomen van 24 meter.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 17 november 2011 gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage bij de Stadswinkel, Ridderstraat 250 en is raadpleegbaar op de website van de gemeente: www.culemborg.nl, onder ‘wonen en leven’/’bestemmingsplannen’ en op www.ruimtlijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn/haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzingen die de gemeenteraad van Culemborg bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt naar verwachting in werking op 29 december 2011 op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet op de ruimtelijke ordening, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven