Ontwerpbestemmingsplan Molenbeek fase 1

Met ingang van woensdag 16 november 2011 ligt in de infohoek in de hal van het gemeentehuis gedurende zes weken voor eenieder ter inzage het ontwerp van uitwerkingsplan Molenbeek fase 1. Het uitwerkingsplan is tevens te raadplegen via de gemeentelijke website, www.nunspeet.nl.

Het plangebied Molenbeek ligt aan de noordoostkant van Nunspeet, tussen de Bovenweg, de Molenweg en de Elburgerweg en voorziet in de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk. In het uitwerkingsplan is de in het geldende bestemmingsplan opgenomen globale bestemming nader uitgewerkt. Fase 1 voorziet in de mogelijkheid om maximaal 284 woningen te realiseren. Dit zijn 45 vrijstaande woningen, 52 twee-onder-een-kapwoningen, 175 rijenwoningen en 12 appartementen. Voor een aantal kavels geldt de verplichting om deze als sociale koopwoning uit te geven, dan wel de kavel(s) te verkopen voor particulier opdrachtgeverschap waarbij de koper zelf verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de woning.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder zijn of haar zienswijze schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad van Nunspeet, Postbus 79, 8070 AB Nunspeet. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met mevrouw A.J. van Putten van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling doorkiesnummer (0341) 25 92 45.

Ontwerp-exploitatieplan Molenbeek

Met ingang van woensdag 16 november 2011 ligt in de infohoek in de hal van het gemeentehuis gedurende zes weken voor eenieder ter inzage het ontwerp-exploitatieplan Molenbeek.

Het uitwerkingsplan Molenbeek fase 1 met de bijbehorende stukken liggen eveneens gelijktijdig ter inzage. Het exploitatieplan biedt de grondslag van het publiekrechtelijk kostenverhaal.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende zijn of haar zienswijze schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad van Nunspeet, Postbus 79, 8070 AB Nunspeet. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met de heer E. Doldersum van de afdeling Financiën doorkiesnummer (0341) 25 93 17.

Informatie met betrekking tot woningverdeling:

Voor uw informatie vermelden wij nog het volgende.

De woningen worden te zijner tijd per projectdeel te koop of te huur aangeboden. De verhuurder zal zelf adverteren met de huurwoningen. Voor de koopwoningen en de bouwkavels geldt het volgende. Het voornemen bestaat om, zoals gebruikelijk, met woningen en de kavels te adverteren op het moment dat een project concreet gerealiseerd kan worden. Voor zover de gemeente betrokken is bij de verdeling van de woningen, wordt bij de verdeling gebruik gemaakt van het puntensysteem. Dat betekent dat mensen die een legale en zelfstandige huur- of koopwoning binnen de regio Noord-Veluwe vrijmaken zich niet bij voorbaat hoeven in te schrijven. Zij krijgen punten als doorstromer. Degenen die geen doorstromer zijn maar starter, kunnen zich als woningzoekende inschrijven bij woningstichting Omnia Wonen om punten te verkrijgen. Er wordt niet vooraf een lijst opgesteld van mensen die zich als belangstellende voor een woning of een kavel willen laten registreren. Het is niet uitgesloten dat er woningen of kavels worden uitgegeven zonder dat de gemeente bij de verdeling betrokken is. In dat geval wordt het hier beschreven systeem niet toegepast, maar vindt de uitgifte op andere wijze plaats. Het is de bedoeling om eind 2012/begin 2013 met de bouw van de eerste woningen te beginnen.

Naar boven