Bestemmingsplan ‘aanleg fietspad N314 Zutphen-Baak’

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 17-11-2011 bij het loket van de gemeente Zutphen, 's Gravenhof 2 voor eenieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Bestemmingsplan ‘aanleg fietspad N314 Zutphen-Baak’

Het bestemmingsplan ziet op de aanleg van een vrijliggend dubbel fietspad aan één zijde van de N314 tussen Zutphen en Baak. Ook worden enkele kruispunten/aansluitingen aangepast (zoals de kruising N314/Gelderhorst en kruising IJsselweg) en worden passantenhavens aangelegd voor het veiliger inhalen van langzaam verkeer.

Plangebied

Het plangebied betreft het tracé van de provinciale weg N314 tussen Baak en Zutphen en het naastliggende gebied op het grondgebied van de gemeente Zutphen. Het plangebied ligt ten zuiden van Zutphen en gaat over een afstand van circa 3,5 km. Een deel van het tracé ligt op de dijk langs de rivier de IJssel.

Het bestemmingsplan is door gemeenteraad op 26-09-2011 met betrekking tot de regels en de verbeelding gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn:

  • In de regels is aangepast artikel 4.1 onder a: wegen, straten en (fiets/voet)paden;

  • Op de verbeelding heeft het kruispunt Bronsbergen/N314/Hekkehorst de bestemming ‘verkeer’ gekregen.

Beroep

Als u het niet eens bent met het bestemmingsplan dan kunt u tot en met 28-12-2011 beroep instellen als:

  • u op tijd uw zienswijze tegen het eerdere ontwerpbesluit bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • u belanghebbende bent en kan aantonen dat u met terechte reden niet in staat bent geweest om uw zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbesluit bij de gemeenteraad in te dienen;

  • u belanghebbende bent en het niet eens bent met de wijzigingen die zijn aangebracht. Dit is dus alleen van toepassing bij een gewijzigd vastgesteld besluit.

Een beroepschrift kunt u schriftelijk indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Plan raadplegen

Het bestemmingsplan ligt 6 weken ter inzage. De periode start op donderdag 17-11-2011 tot en met woensdag 28-12-2011. U kunt in deze periode de stukken inzien bij het loket in het gemeentehuis. Tevens is het plan te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen op www.zutphen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.BP1501N314fiets-vs01

De bestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen via de link:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/ NL.IMRO.0301.BP1501N314fiets-vs01

Naar boven