Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Kleine Kernen, locatie Berghseweg Varsselder’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend, dat het bestemmingsplan ‘Kleine Kernen, locatie Berghseweg Varsselder’, vastgesteld door de gemeenteraad op 20 januari 2011, onherroepelijk is geworden. Tegen het besluit tot vaststelling was bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep ingesteld. Bij uitspraak van 14 september 2011 heeft de Raad van State het besluit van de gemeenteraad, voor zover betrekking op de aanduiding ‘evenemententerrein’, vernietigd. Voor het overige heeft de Raad van State het beroep ongegrond verklaard. Hierdoor is het bestemmingsplan op 14 september 2011, op de aanduiding ‘evenemententerrein’ na, onherroepelijk geworden.

Begrenzing en inhoud van het bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan heeft betrekking op de voormalige bedrijfslocatie ‘Van de Pavert’ aan de Berghseweg in Varsselder. Naast het realiseren van een ontsluitingsweg en parkeerruimte t.b.v. de nieuw te realiseren gemeenschapshuis op sportcomplex ‘De Buitenham’ voorziet het bestemmingsplan in de bouw van maximaal 12 halfvrijstaande woningen. Het plangebied is gelegen aan de noordzijde van de Berghseweg op de hoek met de Hoofdstraat.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Kleine Kernen, locatie Berghseweg Varsselder’ ligt ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen, Staringstraat 25. Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Naar boven