Voorontwerpbestemmingsplan ‘Akkrum-Bedrijventerrein Spikerboor (betonmortelcentrale)’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boarnsterhim maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘Akkrum-Bedrijventerrein Spikerboor (betonmortelcentrale)’ met ingang van woensdag 16 november 2011 tot en met dinsdag 27 december 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt op het gemeentehuis aan de J.W. de Visserwei 10 te Grou. Het voorontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen via:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0055.BpAKMBetoncentrale-VO01

Met het voorontwerpbestemmingsplan wordt voorzien in de bouw van een betonmortelcentrale ten behoeve van een steen- en betonbedrijf op het bestaande bedrijventerrein Spikerboor te Akkrum. De betonmortelcentrale bestaat uit enkele silo’s, trechterinstallaties en opvoerbanden. Het huidige bestemmingsplan staat alleen bouwwerken, geen gebouwen zijnde van maximaal 3 meter hoog toe. De trechterinstallaties worden maximaal 12 meter hoog en de silo’s ongeveer 26 meter. De bestemmingsplanherziening is nodig om de bouw van hogere bouwwerken, geen gebouw zijnde mogelijk te maken. Het gebruik, de functie ten behoeve van een steen- en betonbedrijf was reeds toegestaan. Het terrein waarop de betonmortelcentrale zal worden gevestigd, wordt momenteel gebruikt voor opslag van materialen en producten.

De gronden zijn plaatselijk bekend als Spikerboor 2, 8491 PA te Akkrum, kadastraal bekend gemeente Akkrum, sectie B, nummers 3725 (deels) en 3732.

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan iedereen een schriftelijke inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boarnsterhim, Postbus 40, 9000 AA Grou.

Naar boven