Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Parkeerterrein De Lauwers’

Burgemeester en wethouders van Assen maken het volgende bekend, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). De gemeenteraad heeft op 27 oktober 2011, besloten het bestemmingsplan ‘Parkeerterrein De Lauwers’ met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106.05BP20103000C-C001 vast te stellen. Het bestemmingsplan ligt vanaf 11 november 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.assen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Parkeerterrein De Lauwers’ ligt binnen de grenzen van het geldende bestemmingsplan ‘Assen Zuid’. Omdat de parkeerdruk aan De Lauwers is toegenomen, wordt de parkeergelegenheid in dit gebied uitgebreid. De Lauwers is qua parkeren een bijzonder gebied. De gemeente zorgt bij dit bedrijventerrein voor gezamenlijke parkeergelegenheid in dit openbare gebied. Het terrein is echter in de jaren '80 aangelegd en voldoet niet meer aan de huidige parkeernormen. Om het gebied, wat betreft de voorzieningen, actueel te houden is het van belang de parkeervoorziening uit te breiden. Dit past niet binnen het huidige bestemmingsplan. Het bestemmingsplan voorziet in nieuwe regels voor het perceel, waardoor het aanleggen van parkeervoorzieningen mogelijk is.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van 29 juli tot en met 8 september 2011. Er zijn geen zienswijzen ontvangen. Het plan is dan ook in ongewijzigde vorm vastgesteld.

Tijdens bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld. Dit kan door diegenen die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt alsmede door belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wro, zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven