Mandaatregeling Havenschap Moerdijk 2011

Het Dagelijks Bestuur van Havenschap Moerdijk,

overwegende, dat het voor het efficiënt functioneren van het Havenschap wenselijk is een nieuwe mandaatregeling vast te stellen;

gelet op het besluit van de Raad van Bestuur van 29 september 2011 waarbij besloten is de Mandaatregeling Havenschap Moerdijk 2000 en in verband met die regeling bestaande gedelegeerde of gemandateerde bevoegdheden in te trekken alsmede ter zake van aan het Dagelijks Bestuur over te dragen bevoegdheden een nieuw delegatiebesluit te nemen;

gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht, de Wet Gemeenschappelijke Regelingen en de Gemeenschappelijke Regeling Havenschap Moerdijk – herziening 2007, zoals laatstelijk gewijzigd op 1 februari 2008;

alsmede gelet op het bepaalde in artikel 152 van de Provinciewet, zoals die wet gold onmiddellijk voorafgaande aan de inwerkingtreding van artikel XV lid 1 van de Wet dualisering provinciebestuur (op 12 maart 2003);

Besluit:

  • I. in te trekken ten tijde van het nemen van dit besluit bestaande overige besluiten, waarbij het Dagelijks Bestuur zijn bevoegdheden heeft gedelegeerd of gemandateerd;

  • II. vast te stellen de navolgende ‘Mandaatregeling Havenschap Moerdijk 2011’:

Artikel 1. Begripsbepaling

In deze regeling wordt verstaan onder:

Dagelijks Bestuur:

het Dagelijks Bestuur van Havenschap Moerdijk zoals bedoeld in de GRHM 2007;

Directeur:

de Directeur van Havenschap Moerdijk zoals bedoeld in de GRHM 2007;

GRHM 2007:

Gemeenschappelijke regeling Havenschap Moerdijk – herziening 2007, zoals deze regeling laatstelijk is gewijzigd bij besluit van 1 februari 2008

Havenschap:

het openbaar lichaam Havenschap Moerdijk

Mandaat:

de bevoegdheid om in naam van een bestuursorgaan besluiten te nemen;

Mandaatlijst:

de bij dit besluit behorende lijst van door het Dagelijks Bestuur aan de Directeur opgedragen bevoegdheden;

Ondermandaatlijst:

de bij dit besluit behorende lijst van door het Dagelijks Bestuur aan de Directeur opgedragen bevoegdheden, welke niet in ondermandaat worden gegeven;

Artikel 2. Mandaat en ondermandaat

  • 1. Aan de Directeur wordt mandaat verleend voor het nemen van besluiten als vermeld in de bij dit besluit behorende Mandaatlijst, tenzij:

    • a. het Dagelijks Bestuur te kennen geeft ter zake zelf te zullen beslissen;

    • b. het besluit een afwijking inhoudt van het bestaande beleid, richtlijnen en/of voorschriften;

    • c. het besluit overschrijding van vastgestelde budgetten of kredieten zou inhouden;

  • 2. Indien één of meer van de in het eerste lid onder a. tot en met d. omschreven situaties zich voordoet, dan besluit het Dagelijks Bestuur zelf.

  • 3. De Directeur kan ter uitoefening van een aan hem gemandateerde bevoegdheid schriftelijk ondermandaat verlenen, tenzij het betreft het nemen van een besluit als vermeld in de bij dit besluit behorende Ondermandaatlijst .

Artikel 3. Algemene regels

  • 1. Het mandaat omvat naast het nemen en ondertekenen van besluiten, tevens het verrichten van alle voorbereidings- en uitvoeringshandelingen die bij de uitoefening van de gemandateerde bevoegdheid behoren, zoals:

    • a. het verstrekken van mondelinge en/of schriftelijke informatie en gegevens van feitelijke en objectieve aard;

    • b. het verzenden van ontvangstbewijzen;

    • c. het voeren van overige relevante correspondentie;

    • d. het vragen van adviezen en inwinnen van inlichtingen;

    • e. het verzorgen van bekendmakingen, kennisgevingen en andere voorgeschreven publicaties.

Artikel 4. Verslaglegging en informatieverstrekking

  • 1. De Directeur draagt zorg voor een deugdelijke verslaglegging van de door hem in mandaat alsmede van namens hem in ondermandaat genomen besluiten.

  • 2. De Directeur informeert het Dagelijks Bestuur desgewenst over de krachtens mandaat en ondermandaat genomen besluiten en over de wijze waarop het mandaat wordt uitgeoefend.

Artikel 5. Wijze van ondertekening bij mandaat

  • 1. Bij de uitoefening van een mandaat worden uitgaande stukken als volgt ondertekend:

    Het Dagelijks Bestuur van Havenschap Moerdijk,

    namens deze,

    de directeur

    [handtekening]

    [naam]

  • 2. Ingeval van ondermandaat wordt de functie van de mandataris vermeld. Bij de uitoefening van een ondermandaat worden uitgaande stukken als volgt ondertekend:

    Het Dagelijks Bestuur van Havenschap Moerdijk,

    namens deze de directeur,

    voor deze,

    [handtekening]

    [naam en functie]

Artikel 6. Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag nadat het is bekend gemaakt door middel van publicatie in de Staatscourant.

Artikel 7. Citeerwijze

Dit besluit wordt aangehaald als ‘Mandaatregeling Havenschap Moerdijk 2011’.

Aldus besloten door het Dagelijks Bestuur in de vergadering van 31 oktober 2011

De Secretaris,

F.J. van den Oever.

De Voorzitter,

Y.C.M.G de Boer.

BIJLAGE 1 MANDAATLIJST – BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2 LID 1 VAN DE MANDAATREGELING HAVENSCHAP MOERDIJK 2011

Aan de Directeur wordt mandaat verleend voor het nemen van besluiten strekkende tot:

  • 1. uitgifte of verkoop van gronden al dan niet met opstallen met een oppervlakte kleiner dan vijf hectare, waarbij samenhangende transacties als één geheel worden beschouwd.

  • 2. aankoop van gronden al dan niet met opstallen, voor zover die zijn gelegen binnen de ingevolge de Wet geluidhinder vastgestelde zonegrens (50 dB(A) geluidscontour) rondom het Industrieterrein Moerdijk.

  • 3. aankoop van gronden al dan niet met opstallen, anders dan bedoeld onder 2, voor zover die voorkomen op een door het Dagelijks Bestuur vastgestelde lijst van strategische gronden, mits passend binnen een door de Raad van Bestuur vastgestelde meerjarenbegroting.

  • 4. uitvoering c.q. toepassing van de arbeidsvoorwaardenregeling voor personeel van Havenschap Moerdijk, mits passende binnen de op enig moment geldende rechtspositieregeling.

  • 5. het in dienst nemen, schorsen en ontslaan van personeel beneden de functie van manager, mits passende binnen de op enig moment geldende rechtspositieregeling.

  • 6. het aangaan van overeenkomsten of verbintenissen inzake werken, leveringen en diensten met een belang niet groter of een waarde niet hoger dan de ingevolge het Besluit aanbesteding speciale sectoren (BASS) toepasselijke aanbestedingsdrempels. Met elkaar samenhangende opdrachten, overeenkomsten of verbintenissen worden bij het bepalen van het belang of de waarde als hiervoor bedoeld als één geheel beschouwd.

  • 7. het aangaan van overeenkomsten of verbintenissen met een belang groter of een waarde hoger dan de ingevolge het Besluit aanbesteding speciale sectoren (BASS) toepasselijke aanbestedingsdrempels maar niet hoger dan tien miljoen euro, en mits passende binnen een door de Raad van Bestuur vastgestelde meerjarenbegroting.

  • 8. het voeren van verweer in rechtsgedingen, zowel privaatrechtelijk als bestuursrechtelijk, waarin Havenschap Moerdijk door derden wordt betrokken.

  • 9. het maken van bezwaar, het instellen van administratief beroep en het instellen van bestuursrechtelijke rechtsgedingen.

  • 10. het instellen van privaatrechtelijke rechtsgedingen na voorafgaande goedkeuring van het Dagelijks Bestuur.

  • 11. het toepassen van bestuursdwang en het opleggen van een last onder dwangsom ter uitvoering van verordeningen van het Havenschap.

BIJLAGE 2 ONDERMANDAATLIJST – BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2 LID 3 VAN DE MANDAATREGELING HAVENSCHAP MOERDIJK 2011

Geen ondermandaat wordt verleend voor het nemen van besluiten die strekken tot:

  • 1. uitgifte of verkoop van gronden al dan niet met opstallen met een oppervlakte kleiner dan vijf hectare, waarbij samenhangende transacties als één geheel worden beschouwd.

  • 2. aankoop van gronden al dan niet met opstallen, voor zover die zijn gelegen binnen de ingevolge de Wet geluidhinder vastgestelde zonegrens (50 dB(A) geluidscontour) rondom het Industrieterrein Moerdijk.

  • 3. aankoop van gronden al dan niet met opstallen, anders dan bedoeld onder 2, voor zover die voorkomen op een door het Dagelijks Bestuur vastgestelde lijst van strategische gronden.

  • 4. het aangaan van overeenkomsten of verbintenissen met een belang groter of een waarde hoger dan de ingevolge het Besluit aanbesteding speciale sectoren (BASS) toepasselijke aanbestedingsdrempels maar niet hoger dan tien miljoen euro.

Naar boven