Ontwerpbestemmingsplan 1e Herziening Amstelveen Noord-West, Tulpenburg-De Schulp

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat in procedure wordt gebracht het ontwerp bestemmingsplan ‘1e Herziening Amstelveen Noord-West, Tulpenburg-De Schulp’ met de bijbehorende stukken. De huidige schoollocaties aan de Tulpenburg en De Schulp zijn voor herontwikkeling samengevoegd tot een plangebied waarvoor een woningbouwprogramma wordt ontwikkeld. Er is gekozen voor een woningbouwprogramma in het middeldure en dure koopsegment. Het doel van dit bestemmingsplan is het mogelijk maken van woningbouw nadat de schoolfuncties zijn opgeheven. De functie maatschappelijke doeleinden wordt omgezet naar de functie wonen. Deze wijziging wordt mogelijk gemaakt met deze 1e Herziening van het bestemmingsplan Amstelveen Noord-West.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende verbeelding (plankaart), planregels en toelichting heeft betrekking op de volgende locaties in Elsrijk Oost:

  • 1. Locatie Tulpenburg; gelegen tussen de Runmoolen aan de noordzijde, Tulpenburg aan de oostzijde en de bebouwing aan de Lucas van Leijdenweg en de Rembrandtweg ten zuidwesten en westen.

  • 2. Locatie De Schulp. Deze locatie grenst in het noorden aan De Schulp, in het oosten aan de Burgemeester Haspelslaan, aan de westzijde aan het groene raamwerk en stedelijke ecologische verbindingszone van Tulpenburg en in het zuiden aan de Lucas van Leijdenweg en Rozenoord.

Het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 10 november, gedurende zes weken op de volgende wijzen voor eenieder ter inzage:

Digitaal

Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2010 verplicht bestemmingsplannen digitaal beschikbaar te stellen. Het digitale plan is formeel het rechtsgeldige plan. U kunt het digitale bestemmingsplan ‘1e Herziening Amstelveen Noord-West’ digitaal raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site selecteert u het tabblad ‘bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het tabblad ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0362.05B-OW01 in te vullen.

Papier

Het papieren ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen (aanmelden via receptie). Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken is in pdf-vorm ook in te zien op de gemeentelijke internetsite onder: ‘bestemmingsplannen’, ‘welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding’.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk bij de gemeenteraad (postbus 4, 1180 BA Amstelveen) kenbaar maken.

De zienswijzen kunnen naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020-540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

2 november 2011

Naar boven