Ontwerpbestemmingsplan Driemanspolder/Van Leeuwenhoeklaan en ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid (wegverkeer) ter inzage

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend, dat met ingang van 11 november 2011 gedurende zes weken, het ontwerpbestemmingsplan Driemanspolder/Van Leeuwenhoeklaan en het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, artikel 110c Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage liggen bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan.

Toelichting

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied wordt begrensd door de Boerhaavelaan in het westen, de Delftsewallenwetering in het oosten en de RandstadRail in het zuiden. Tevens ligt het gebied ten noorden van de Van Leeuwenhoeklaan, ten oosten van de J.L. van Rijweg en ten zuiden van de RandstadRail binnen dit plangebied.

Het betreft hoofdzakelijk een conserverend bestemmingsplan. De bestaande ontwikkellocaties aan de Van Leeuwenhoeklaan, tegenover het tankstation, en ten oosten van de Bijdorplaan blijven in licht gewijzigde vorm intact. Voorts wordt de herontwikkeling van het winkelcentrum Vijverhoek (uitbreiding van de winkels en herinrichting van het centrum) in de wijk Driemanspolder meegenomen alsmede de mogelijkheid om de schoolcomplexen in het Willem Alexanderplantsoen te herontwikkelen via een wijzigingsbevoegdheid.

Ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid

Voor twee ontwikkelingslocaties (woningbouw), ten oosten van de Bijdorplaan en ten westen van de Bijdorplaan, dienen opnieuw hogere waarden voor geluid te worden vastgesteld vanwege het wegverkeer. De hogere waarden voor geluid zijn nodig omdat op deze locaties de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder wordt overschreden. Op grond van de Wet geluidhinder heeft het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid om in die gevallen een hogere waarde voor geluid vast te stellen dan de voorkeursgrenswaarde. De vast te stellen hogere waarden passen in het ‘Hogere waarden beleid’.

Indienen van zienswijzen

Ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan degemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken vanmondelinge zienswijzen kunt u eenafspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aanhet college van burgemeester en wethoudersvan Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken vanmondelinge zienswijzen kunt ueen afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De Omgevingsbalie is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl. Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00003-0002. De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00003-0002.

Zoetermeer, 10 november 2011

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris,

H.M.M. Koek.

De burgemeester,

J.B. Waaijer.

Naar boven