Verzoek hogere grenswaarde Wet geluidhinder voor de vrijstellingprocedure voor drie woningen gelegen aan Veldweg 1 te Noord Deurningen

De gemeente Dinkelland heeft het voornemen mee te werken aan het verzoek betreffende de bouw van één vrijstaande en één twee-onder-een-kap woning gelegen aan Veldweg 1 te Noord Deurningen. Deze woningen worden gebouwd en zullen door de situering een open plaats opvullen naast de bestaande bebouwing.

Ingevolge de bepalingen van de Wet geluidhinder is een akoestisch onderzoek ingesteld naar de te verwachten geluidsbelasting die de woningen zullen gaan ondervinden zonder de invloed van extra maatregelen die de geluidsoverdracht beperken.

Alle wegen hebben van rechtswege een geluidszone. Nieuwe woningen gelegen binnen de zone van een weg moeten in principe op zodanige afstand worden geprojecteerd dat voldaan wordt aan de voorkeursgrenswaarde die de Wet geluidhinder daaraan stelt.

Uit onderzoek is gebleken dat ten gevolge van Nordhornsestraat bij de geprojecteerde woningen 1 tot en met 3 te Noord Deurningen een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde zal gaan optreden. De zijgevel aan de oostzijde van woning 1 zal als ‘dove gevel’ worden uitgevoerd.

Burgemeester en wethouders zijn van plan om voor deze bouwmogelijkheid op grond van art. 110a van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen.

Als u de stukken van het in deze advertentie genoemde ontwerp-besluit wilt inkijken, kan dat vanaf vrijdag 11 november 2011 bij de afdeling Vergunningen. U kunt daar van maandag t/m vrijdag terecht van 08.30 tot 12.30 uur. Bovendien kunt u na telefonisch overleg (tel. 0541-854100) de stukken elke dag inzien van 13.00 tot 16.30 uur;

Gedurende de termijn van inzage kunt u schriftelijk uw zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Deze zienswijzen dient u te zenden aan: Gemeente Dinkelland, t.a.v. afdeling Vergunningen, postbus 11, 7590 AA te Denekamp. Indien de behoefte bestaat om uw zienswijzen mondeling toe te lichten dient dit kenbaar gemaakt te worden bij de afdeling vergunningen, telefoon 0541-854100.

Naar boven