Bestemmingsplan ‘Buitengebied’

Burgemeester en wethouders van Vlagtwedde maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 22 september 2009 het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ heeft vastgesteld.

Het plan omvat het hele buitengebied van de gemeente inclusief de kleinere kernen Sellingerbeetse, Jipsingboertange, Veele, Harpel, De Maten en Jipsinghuizen.

Het college van gedeputeerde staten van Groningen heeft bij besluit van 27 oktober 2009 een aanwijzing gegeven als bedoeld in artikel 3.8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening . Deze aanwijzing trof :

Art. 3.4., onder b

Art. 3.8 onder e

Art. 4.4. onder a

Art. 4.8. onder c

Bijlage 1, lid 1.3.9

Bijlage 8 voor zover daarin aan de aan Jipsingboertangerweg 164 gevestigde mestvarkenshouderij uitbreidingsruimte is toegekend.

Bij uitspraak van de Afdeling Bestuursrecht van de Raad van State van 26 oktober 2011 is eerder genoemd besluit van het college van gedeputeerde staten van Groningen vernietigd zodat de hiervoor genoemde artikelen thans deel uitmaken van het bestemmingsplan Buitengebied 2009.

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het voornoemde bestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van donderdag 14 november 2011 gedurende zes weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage op de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Dorpsstraat 1 te Sellingen.

Het plan is tevens in te zien via www.vlagtwedde.nl/Over-de-gemeente/Wonen-en-leven/Bestemmingsplannen/Buitengebied/

In het bestemmingsplan zijn de regels als bedoeld in art. 3.4., onder b, art. 3.8 onder e, art. 4.4. onder a, art. 4.8. onder c , Bijlage 1, lid 1.3.9 en Bijlage 8 voor zover daarin aan de aan Jipsingboertangerweg 164 gevestigde mestvarkenshouderij uitbreidingsruimte is toegekend, met een markering aangegeven.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan ingevolge artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening alleen nog tegen die plandelen die na vernietiging van het besluit van het college van gedeputeerde staten van Groningen, thans deel uitmaken van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die in het kader van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend tegen de planonderdelen waarop het besluit van gedeputeerde staten betrekking had;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest.

Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Vlagtwedde, november 2011

Burgemeester en wethouders van Vlagtwedde,

L.A.M Kompier,

burgemeester.

J.M. de Vos,

secretaris.

Naar boven