Bestemmingsplan Ter Borch, plan van uitwerking Tuinwijk Hayo Ripperdalaan (locatie strip Tuinwijk)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 25 oktober 2011 het bestemmingsplan ‘Ter Borch, plan van uitwerking Tuinwijk, Hayo Ripperdalaan’ ongewijzigd hebben vastgesteld.

Het college heeft dit bestemmingsplan opgesteld om een andere invulling mogelijk te maken van de gronden aan de Hayo Ripperdalaan in Eelderwolde. Deze gronden waren gereserveerd voor de zogenaamde strip in de Tuinwijk. De gemeente wil op deze locatie de realisatie van vrijstaande woningen mogelijk maken. De regels in dit plan komen vrijwel overeen met het huidige bestemmingsplan Ter Borch, plan van uitwerking Tuinwijk, met dien verstande dat de mogelijkheid voor de realisatie van vrijstaande woningen in de regels is opgenomen.

Het bestemmingsplan ‘Ter Borch, plan van uitwerking Tuinwijk, Hayo Ripperdalaan’ bestaat uit een verbeelding, regels en een bijbehorende toelichting. Het betreft een uitwerking overeenkomstig artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening van het globale bestemmingsplan ‘Ter Borch’, dat op 19 april 2006 onherroepelijk is geworden.

Kom het uitwerkingsplan even inzien!

Het besluit tot vaststelling en het bestemmingsplan ‘Ter Borch, plan van uitwerking Tuinwijk, Hayo Ripperdalaan’ liggen met ingang van vrijdag 11 november 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het bestemmingsplan kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 tot 17.00 uur, op donderdag van 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Het bestemmingsplan is daarnaast tevens digitaal te raadplegen op onze website www.tynaarlo.nl. U kunt het bestemmingsplan vinden in de rubriek ‘Bouwen en Wonen’. Klik vervolgens door naar ‘Bestemmingsplannen in procedure’. Ook kunt u het plan op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl inzien.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij het college naar voren heeft gebracht en een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Het beroepschrift kan men richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Op de procedure van dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe gronden meer worden aangevoerd. Daarnaast zal de Raad van State dit beroepschrift versneld behandelen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Tynaarlo, telefoonnummer 0592-266 662.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo,

F.A. van Zuilen,

burgemeester.

J.P.J. van Muijen,

secretaris/directeur.

Naar boven