Terinzagelegging projectbesluit en bouwvergunning ‘Strandpaviljoen Sunseabar Wijk aan Zee’ in de gemeente Beverwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk maken op grond van artikel 3.11 juncto 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 25 oktober 2011 het besluit hebben genomen om een projectbesluit nemen en bouwvergunning te verlenen ten behoeve van de jaarrond exploitatie van strandpaviljoen Sunseabar op het perceel plaatselijk bekend Strand Zuiderbad 110 te Wijk aan Zee.

Het projectbesluit en de bouwvergunning hebben van vrijdag 19 augustus 2011 tot en met donderdag 29 september 2011 ter inzage gelegen als ontwerpbesluit. Binnen deze termijn kon eenieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Het genomen besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Projectgebied

Het projectbesluit betreft een projectgebied dat is gelegen op het strand, ten zuiden van strandopgang Zwaanstraat te Wijk aan zee. De precieze begrenzing is weergegeven in de ruimtelijke onderbouwing en is voorts apart gedocumenteerd als ‘verbeelding’.

Beroepstermijn

Vanaf 11 november 2011 ligt het besluit met bijgehorende bescheiden gedurende zes weken ter inzage.

Aangezien afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is, vangt de beroepstermijn aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

De beroepstermijn vangt derhalve aan op zaterdag 12 november 2011 en eindigt op vrijdag 23 december 2011.

Binnen deze termijn van zes weken kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de rechtbank Haarlem. In uw beroepschrift vermeldt u uw naam en adres, de datum de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent en waarom u het niet eens bent met het besluit. U stuurt een kopie van dit besluit met het beroepsschrift mee. U ondertekent de brief en stuurt deze naar de rechtbank Haarlem, sector bestuursrecht, postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift wordt griffierecht in rekening gebracht.

Het is mogelijk om gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening (verzoek om schorsing) in te dienen bij de rechtbank. Het projectbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Raadplegen besluit

Het projectbesluit met bijbehorende stukken is te raadplegen en te downloaden via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (tabblad Bestemmingsplannen). Het identificatienummer van het projectbesluit is NL.IMRO.0375.PBSunseabar-VG01.

Ook is het besluit te raadplegen op www.beverwijk.nl onder ‘Actueel’ en vervolgens ‘Bekendmakingen’.

Op werkdagen is het projectbesluit met bijbehorende stukken in te zien bij het Centraal Publieksbureau van het Stadskantoor van Beverwijk, President Kennedyplein 1. Het Centraal Publieksbureau is geopend op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op dinsdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en op overige werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Ook kunt u in deze periode het besluit met bijbehorende stukken inzien tijdens de openingsuren van de Openbare bibliotheek IJmond-Noord in de vestiging aan het Kerkplein te Beverwijk.

Verdere verloop procedure

Het projectbesluit en de bouwvergunning treden in werking op de dag direct na afloop van de beroepstermijn. Dit geldt echter niet als er een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de rechtbank wordt gedaan, waarvoor ook griffierecht verschuldigd is. Na een uitspraak van de rechter is nog hoger beroep mogelijk bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beverwijk, 9 november 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk.

Naar boven