Wet Milieubeheer/Waterwet Stella Maris

Deze advertentie geeft informatie over een project dat gevolgen kan hebben voor het milieu. Woont of werkt u in de buurt, dan kan het voor u van belang zijn deze advertentie te lezen.

Ontwerpvergunningen

Stella Maris V.O.F. wil een nieuwe, de gehele inrichting omvattende, vergunning (zgn. revisievergunning) ingevolge de Wet milieubeheer voor haar inrichting gelegen aan de Klaprozenweg 69 te Amsterdam. Het betreft een scheepswerf die gespecialiseerd is in reparatie en onderhoud van (stalen) sleepboten, dekschuiten, woonarken en pleziervaartuigen.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn van plan deze vergunning te verlenen.

Vanuit de inrichting zullen stoffen afkomstig van de langshellingen in Zijkanaal I van het Noordzeekanaal gebracht worden. Hiervoor is een vergunning ingevolge de Waterwet nodig.

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, voor deze het hoofd van de afdeling Vergunningverlening en Handhaving van Rijkswaterstaat Noord-Holland is van plan deze vergunning te verlenen.

U kunt de ontwerpvergunningen inzien

De ontwerpvergunningen en alle bijbehorende stukken kunnen van 11 november tot 23 december 2011 worden ingezien:

  • bij Rijkswaterstaat Noord-Holland, afdeling WSV, kantoorgebouw ‘Schonenvaert’, Toekanweg 7 te Haarlem;

  • bij de Dienst Milieu en Bouwtoezicht van de gemeente Amsterdam, Cruquiusweg 5 te Amsterdam op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur, uitsluitend na een telefonisch gemaakte afspraak, tel.: 020-2543600.

Bovendien liggen de stukken buiten kantooruren ter inzage bij de Dienst Milieu en Bouwtoezicht, echter uitsluitend na een (minimaal twee dagen van tevoren) telefonisch gemaakte afspraak.

Zienswijzen

Als u het met één of beide ontwerpvergunningen niet eens bent, dan kunt u uw zienswijze (graag o.v.v. uw telefoonnummer) tot 23 december 2011 schriftelijk indienen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Procedurekamer SHV, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem. In uw zienswijze moet u aangeven waarom u het niet eens bent met de ontwerpvergunning(en). Geef het duidelijk aan als u een ontvangstbevestiging wilt of als u niet wilt dat uw naam en adres bekend worden.

U kunt er ook voor kiezen uw zienswijze mondeling te geven. Een verzoek voor een gesprek moet voor 16 december 2011 zijn gedaan. U kunt hiervoor contact opnemen met mevrouw M. Beijering, tel.: 0800-9986734. Voor informatie over de vergunning ingevolge de Waterwet kunt u contact opnemen met mevrouw C.A. Alderliesten, tel.: 023-5301551.

Verdere procedure

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, voor deze het hoofd van de afdeling Vergunningverlening en Handhaving van Rijkswaterstaat Noord-Holland zullen binnen 6 maanden na binnenkomst van de vergunningaanvragen definitieve besluiten nemen. Hierbij zullen zij rekening houden met de eventueel ingekomen zienswijzen. Worden geen zienswijzen ontvangen, dan zullen zij binnen 4 weken na de terinzagelegging definitieve besluiten nemen.

Tegen de definitieve besluiten kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Voorwaarde is dan wel dat de belanghebbende tijdens de terinzagelegging zijn/haar zienswijze naar voren heeft gebracht. Heeft hij/zij dit niet gedaan, dan moet worden aangetoond dat dit hem/haar in redelijkheid niet te verwijten valt.

Naar boven