Ontwerpbestemmingsplan Golfbaan en strandparking Cadzand-Bad

Ontwerpbesluit tot het vaststellen van een hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Golfbaan en strandparking Cadzand-Bad ter inzage wordt gelegd. Tevens ligt ter inzage het ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde Wet geluidhinder voor de woningen Wijk de Brabander 24, 25 en 26.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plan bevat de juridisch planlogische regeling voor het gebied dat in het noorden wordt begrensd door de Noorddijk, in het westen door de Badhuisweg en in het oosten (globaal) door de Ringdijk Noord. Aan de zuidkant wordt de plangrens gevormd door de watergang die het grondgebied van de initiatiefnemer markeerde. Het plan voorziet in de aanleg van een parkeerterrein direct ten zuiden van de Noorddijk, een approach golfbaan en het verleggen van de Lange Strinkweg in zuidelijke richting, waarbij een rotonde wordt gerealiseerd op de aansluiting met de Ringdijk Noord en de Tienhonderdsedijk.

Ontwerpbesluit vaststellen hogere waarde

Het plan heeft invloed op de verkeersstromen en intensiteiten op de Ringdijk Noord en Lange Strinkweg. Bij fysieke aanpassingen van wegen dient volgens de Wet geluidhinder (Wgh) onderzocht te worden of sprake is van een reconstructie. Ten behoeve van dit plan is dan ook akoestisch onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de geluidsbelasting als gevolg van wegverkeerslawaai ten gevolge van de Ringdijk Noord voor de woningen Wijk de Brabander 24, 25 en 26 toeneemt met 1,50 dB of meer. Voor deze toename is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen, nu het treffen van maatregelen om de geluidsbelasting terug te dringen niet mogelijk is.

Zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan (met de daarbij behorende bijlagen en het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan) en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden Wet geluidhinder liggen met ingang van 10 november 2011 gedurende zes weken voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. De stukken zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl. Daarnaast kan het ontwerpbestemmingsplan worden geraadpleegd via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1714.014bpstr10-0120). Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten de openingstijden worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw S. den Haan van de afdeling Omgeving, Economie & Vastgoed, tel. 0117-457 251.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan Golfbaan en strandparking Cadzand-Bad op de volgende wijze:

Schriftelijk: u kunt uw zienswijze richten aan de gemeenteraad van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

Mondeling: u kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw S. den Haan van de afdeling Omgeving, Economie & vastgoed via tel. 0117-457 251.

Op dezelfde wijze kunnen belanghebbenden gedurende de termijn van terinzagelegging zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders ten aanzien van het ontwerpbesluit tot het vaststellen van een hogere waarde op grond van de Wet geluidhinder voor de woningen Wijk de Brabander 24, 25 en 26.

Wij maken u erop attent dat het niet mogelijk is uw zienswijze via de gemeentelijke website kenbaar te maken.

Oostburg, 9 november 2011

Burgemeester en Wethouders van Sluis,

J. Suurmond,

wnd. Burgemeester.

J. Dijkstra,

gemeentesecretaris.

Naar boven