Bekendmaking terinzagelegging vastgesteld wijzigingsplan Landgoed Schore

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken ingevolge artikel 3.9.a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 10 november 2011 tot en met 21 december 2011 ter inzage ligt:

  • het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan Landgoed Schore.

Plangebied

Het plangebied omvat de kadastrale percelen gemeente Kapelle, sectie S, de nummers 325 gedeeltelijk en 480, alsmede gemeente Reimerswaal, sectie S, nummers 24 en 41 gelegen tussen de Maartenbroersweg, Steenweg, Langstraat en Zandweg te Schore.

Hoofdlijnen van het plan

Het plan bevat het oprichten van een landgoed op een oppervlakte van in totaal zeven hectare. Op een hectare zal een landhuis worden opgericht bestaande uit een hoofdgebouw en twee koetshuizen, waarin in totaal acht appartementen zullen worden ondergebracht. De overige zes hectare zal worden ingericht als bos en natuurterrein, welke openbaar toegankelijk zullen zijn, door middel van aan te leggen wandelpaden.

Gewijzigde vaststelling.

Naar aanleiding van ingediende zienswijzen is besloten het inrichtings- en beheersplan op twee punten aan te vullen, zodanig dat er een verdichting van de aan te brengen beplanting ontstaat. Verder zal initiatiefneemster er zorg voor dragen dat in de verkoopbrochure melding wordt gemaakt dat kopers zich bewust zijn dat de appartementen worden gebouwd in een agrarische omgeving.

Het plan inzien

U kunt het definitief vastgestelde wijzigingsplan met het besluit inzien bij de balie burgerservice op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Het plan is tevens in PDF-versie te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl via het pad Actueel → Bekendmakingen → Bestemmingsplan → vastgesteld wijzigingsplan Landgoed Schore en via het pad Bouwen en Wonen → Bestemmingsplannen → vastgesteld wijzigingsplan Landgoed Schore. Een volledig digitale versie van het vastgestelde wijzigingsplan met identificatiecode NL.IMRO.0678. buitengebiedWZ001-VAST is te raadplegen via de website www.ruimteliikeplannen.nl.

Reageren

Van 10 november 2011 tot en met 21 december 2011 kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren te hebben gebracht;

  • belanghebbenden tegen wijzigingen in het wijzigingsplan ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Kapelle, 9 november 2011

Naar boven