Vastgestelde bestemmingsplannen Schoolstraat en Oranjewijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 oktober 2011 de volgende bestemmingsplannen ongewijzigd heeft vastgesteld:

  • 1. ‘Schoolstraat’ (identificatiecode NL.IMRO.0617.bpsc-on01)

    Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van 21 woningen met de bijbehorende aanpassing van de omliggende ruimte op percelen nabij de Schoolstraat in Strijen. De locatie ligt nabij het centrum van Strijen en is gesitueerd aan de zuidwestelijke zijde van de Schoolstraat, ter plaatse van de t-splitsing met de Oude Havenweg. De Schoolstraat loopt in west-oostelijke richting van de Kerkstraat naar de Trambaan. Voor deze ontwikkeling is tevens een overeenkomst over grondexploitatie (artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening) gesloten. Het bestemmingsplan is niet gewijzigd ten opzichte van het eerder ter inzage gelegen ontwerpbestemmingsplan.

  • 2. ‘Oranjewijk, fase I’ (identificatiecode NL.IMRO.0617.bpor-on02)

    De Oranjewijk ligt ten zuiden van de dorpskern van Strijen. Het plangebied wordt aan de westzijde globaal begrensd door de Molenstraat gelegen op het dijklichaam langs de Strijense Haven, aan de oostzijde door het sportcomplex, aan de noordzijde door de Achterstraat en aan de zuidzijde door de Beatrixstraat.

    Het bestemmingsplan heeft tot doel de 1e fase van de herstructurering van de bestaande Oranjewijk in Strijen mogelijk te maken. In dit bestemmingsplan worden de geldende bestemmingsplannen ‘Dorpskern Strijen’ en ‘Dorp III’ gedeeltelijk herzien in 1 nieuw bestemmingsplan ‘Oranjewijk, fase I’. Voor deze ontwikkeling is een overeenkomst over grondexploitatie (artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening) gesloten. Het bestemmingsplan is niet gewijzigd ten opzichte van het eerder ter inzage gelegen ontwerpbestemmingsplan.

Besluit ‘hogere grenswaarde’ t.b.v. bestemmingsplan ‘Oranjewijk, fase I’

De Wet geluidhinder geeft aan dat de geluidsbelasting op de buitengevel van een woning bij voorkeur niet hoger mag zijn dan 48 dB. Deze voorkeursgrenswaarde wordt aan de gevels van 25 te bouwen woningen langs de Julianastraat overschreden. Omdat er redelijkerwijs geen maatregelen mogelijk zijn om de geluidsbelasting aan de gevels van de nieuw te bouwen woningen te reduceren is door het college van burgemeester en wethouders bij besluit van 13 september 2011 een hogere grenswaarde vastgesteld van 54 dB voor de 25 te bouwen woningen langs de Julianastraat. Het besluit tot vaststelling hogere grenswaarde is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit hogere grenswaarde dat eerder ter inzage heeft gelegen.

Terinzagelegging stukken

De vastgestelde bestemmingsplannen ‘Schoolstraat’ en ‘Oranjewijk, fase I’, de bijbehorende stukken, de vaststellingsbesluiten en het vastgestelde besluit ‘hogere grenswaarde’ met de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 14 november 2011 gedurende 6 weken (tot 26 december 2011) voor eenieder ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is van maandag tot en vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

U kunt de bestemmingsplannen ook raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0617.bpsc-vg99 (bestemmingsplan ‘Schoolstraat’) en NL.IMRO.0617.bpor-vg99 (bestemmingsplan ‘Oranjewijk, fase I’). Tevens kunt u nadere informatie vinden op onze website: www.strijen.nl, onder leven en werken, projecten, bestemmingsplannen, Schoolstraat en Oranjewijk.

Beroep

Tegen de besluiten van de gemeenteraad tot het vaststellen van de bestemmingsplannen en tegen het besluit van burgemeester en wethouders tot het vaststellen van een hogere grenswaarde kunnen belanghebbenden gedurende bovengenoemde ter inzage termijn van 6 weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door een belanghebbende:

  • 1. die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad of tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar gemaakt heeft;

  • 2. die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad of een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken;

  • 3. die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep).

Op beide bestemmingsplannen is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift direct moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen de besluiten. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Voorlopige voorziening

Bovengenoemde besluiten treden na afloop van de beroepstermijn in werking. Het instellen van beroep schorst de werking van de bestemmingsplannen c.q. het besluit hogere grenswaarde niet.

Een belanghebbende die beroep heeft ingesteld en die van mening is dat een bestemmingsplan of het besluit hogere grenswaarde niet in werking zou moeten treden, kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang er is om het bestemmingsplan c.q. het besluit hogere grenswaarde niet in werking te laten treden.

Indien gedurende de termijn beroep is ingesteld en om een voorlopige voorziening is verzocht, treedt een bestemmingsplan c.q. het besluit hogere grenswaarde in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Strijen, 11 november 2011

Burgemeester en wethouders van Strijen,

de secretaris,

C.J. de Visser.

De burgemeester,

Huub A. van der Meer.

Naar boven